Nyheter

CaCharges första laddplatser åt Svenska kyrkan är i drift

I början av april tecknade CaCharge och Svenska kyrkan ett ramavtal avseende elbilsladdning för Svenska kyrkans fordon och arbetsmaskiner.

Nu är den första anläggningen i drift och CaCharge kommer att ansvara för alla Kungälvs-Ytterby Församlings laddplatser.

– Vi är glada över att de första laddplatserna är i drift hos Kungälvs-Ytterbys församling. Platserna möjliggör nu för laddning av arbetsfordon och församlingens besökares fordon. Det är två olika typer av laddningsbehov som vi är glada att kunna tillgodose genom vårt system och via vår app, säger Kurt Högnelid, vd på CaCharge.

Vinnare av Svenska kyrkans upphandling

CaCharge erbjuder en helhetslösning från egna svensktillverkade boxar, via algoritmer för effektstyrning och lastbalansering, till individuell styrning av laddplatserna. Tidigare i våras vann CaCharge Svenska kyrkans upphandling av laddstationerna och tillhörande tjänster, vilket möjliggör laddplatser på alla Svenska kyrkans parkeringsplatser.

– Enligt prognoser kommer det att finnas 2,5 miljoner laddbara bilar i Sverige år 2030 – det är en bransch här för att stanna. Vi är jätteglada över att kunna möjliggöra elbilsboomen genom vårt unika erbjudande, så att alla kan ladda och köra sina elbilar på ett sätt som är bra för både plånboken och miljön, avslutar Kurt Högnelid.