Nyheter

Nordicc erbjuder bättre ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet

Nordicc kompletterar nu sitt utbud till bygg- och anläggningsbranschen med produkter från engelska tillverkaren Armorgard. Det är låsbara förråd och verktygslådor som minskar risken för stöld av utrustning och verktyg, materialvagnar och materialställ som ger bättre ergonomi samt kapskåp som ger bättre arbetsmiljö.

Det anmäldes 5 835 stölder och inbrott på byggarbetsplatser 2020 enligt statistik från Byggföretagen. Utöver det finns säkert ett stort mörkertal då alla inte tycker det är värt att anmäla.

– Stölder och skadegörelse höjer priserna i byggbranschen och därför är det viktigt att försvåra för tjuvarna så mycket som möjligt. När vi nu lanserar Armorgards produkter i Sverige vill vi få upp medvetandet om att det finns lösningar som både minskar stöldrisker och som ger en bättre arbetsmiljö, säger Ruben Klingenberg som är marknadsansvarig på Nordicc.

Lättmonterade förråd

De låsbara verktygslådorna och förråden finns från en liten låda för handverktyg till ett fullstort materialförråd på 8,3 kvadratmeter. Förråden levereras som platta paket som kan monteras av två man på 15–20 minuter. Till förråden finns hyllplan, belysning och eluttag.

– Om du har en byggcontainer behövs en kranbil för att flytta den. Våra moduler kan enkelt flyttas på plats med hjullastare eller truck. När jobbet är färdigt kan de lika enkelt monteras ner och flyttas till nästa arbetsplats.

De låsbara verktygslådorna finns i olika standard. Materialtjocklek och typ av lås varierar beroende på vilken nivå av säkerhet kunden vill ha. Lådorna har uttag så att verktyg kan laddas när de är inlåsta.

– Verktygslådorna är lätta att placera ut på strategiska ställen. Då blir det naturligt att lägga grejorna där de ska vara. Du får även en överblick över var du har dina verktyg plus att du slipper löst liggande verktyg som är lätta att stjäla, påpekar Ruben Klingenberg.

Kapa säkert, tyst och rent

Kapskåpen används för kapning av metall eller trä. Det som ska kapas förs in i ena änden av skåpet. Framtill hänger en genomskinlig gardin så att operatören ser att arbeta. Inkapslingen isolerar ljudet från kapningen och hindrar stänk. Ett utsug tar hand om dammet. Kapning kan ske säkert, tyst och rent.

– Vi har även låsbara skåp som fungerar som arbetsstationer där datorer, skrivare, whiteboards och dokument kan förvaras. I stället för att ta med kontoret hem varje dag kan du låsa skåpet. Det blir även lätt att flytta med det till nästa arbetsplats.

Spara kroppen

Tanken med materialvagnarna och materialställen är att minimera manuella lyft och transporter. Med vagnarna flyttas byggmaterial enkelt och säkert inom arbetsplatsen. Vagnarna har gaffelholkar och kranöglor, så att de vid behov lätt kan flyttas med hjullastare eller lyftas till rätt våning med byggkran.

– Olyckor sker ofta när man ska flytta något tungt, även om det bara är en kort sträcka. Tunga lyft tär även på kroppen. Om det finns hjälpmedel i närheten så är det större chans att dom används, konstaterar Ruben Klingenberg.