Nyheter

Renault och Geely i nytt samarbete

Renault och Geely har tecknat ett MOU för att påskynda den strategiska planen ”Renaulution” i Kina och Sydkorea. I Kina kommer båda parter att introducera laddhybrider under varumärket Renault och i Sydkorea kommer företagen utforska möjligheten att lansera bilar baserade på Lynk & Co energieffektiva plattformar.

Renault Group och Geely Holding Group, Kinas största privatägda bilkoncern och ägare till Volvo Cars, tillkännagav idag gemensamt ett ramavtal för MoU för att skapa ett innovativt samarbete. Samarbetet, med fokus på Kina och Sydkorea som inledande viktiga kärnmarknader, kommer att göra det möjligt för Renault Group och Geely Holding att dela resurser och teknik. Fokus kommer att ligga på laddhybrider på de snabbt växande asiatiska marknaderna.

I Kina, kommer båda partnerna gemensamt att introducera Renault-märkta hybridfordon baserat på Geely Holdings teknik. Renault kommer att bidra med varumärkesstrategi, återförsäljarkanaler- och serviceutveckling och definiera en lämplig kundresa.

I Sydkorea, där Renault Samsung Motors har över två decenniers erfarenhet, tillåter MoU Renault Group och Geely Holding att gemensamt utforska lokalisering av fordon baserade på Lynk & Co: s energieffektiva fordonsplattformar för lokala marknader.

Båda partnerna kommer att fortsätta att utforska djupare potential, i en anda av öppet och innovativt partnerskap.

Bild av Goran Horvat