Nyheter

Debatt: ”Bygg ny väg i tunnel till Öckeröbron”

”Öckeröbron är varken beslutad eller påbörjad, men redan nu föreslår Trafikverket hur trafiken ska dras. I ett öppet brev pekar vi på att det bästa alternativet är en ny väg genom en tunnel till det kommande brofästet.”

Det menar Niels Elvhammar och Matti Skogerstrand, för nätverken i Hjuvik och Övre Hällsvik i ett debattinlägg i Göteborgs-Posten:

”Trafikverket har genomfört ytterligare en utredning rörande förbindelsen mellan Göteborg och Öckerö. Myndigheten förespråkar nu en bro som skall ansluta till den befintliga Hjuviksvägen på Lilla Varholmen. Vägen genom bostadsområdet från Hällsviksrondellen skall enligt förslaget byggas ut med ett tredje körfält i mitten med reglerad tillåten färdriktning vid olika tider under dygnet.”

”Att Trafikverket nu föreslår en utbyggnad av Hjuviksvägen för framtida brotrafik till Öckerö är minst sagt förvånande. Myndigheten verkar inte förstå de stora problem som denna hårt trafikerade väg skapar, inte minst för de boende utmed vägen. Problem och risker som kommer att öka ytterligare om en utbyggnad av vägen genomförs. Trafikverket föreslår stora begränsningar för ett stort antal in- och utfarter på Hjuviksvägen. Exempelvis måste trafikanter köra åt ”fel håll” och sedan vända för att åka in mot Göteborg.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/bygg-ny-v%C3%A4g-i-tunnel-till-%C3%B6cker%C3%B6bron-1.53369100