Nyheter

Maskinia tar över försäljningen i Värmland

Maskinia utvecklar och förstärker kontinuerligt nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige.

– Vi har inte nått de önskade försäljningsnivåerna i Värmlands säljdistrikt med vår återförsäljare och därför blir försäljningen i egen regi framöver, kommenterar Fredrik Holmquist, VD på Maskinia förändringen.

En större satsning på Värmland kommer ge nuvarande och framtida kunder bästa möjliga service och vi kan möta den ökade efterfrågan även i Värmland.

Maskinias märken växer i Sverige och i världen. Maskinias uppdrag är att utveckla verksamheten i Sverige vilket kräver en lokal närvaro runt om i landet. Maskinias starka tillväxt under de sista 10 åren är kopplad till den utveckling samt förstärkning av verksamheten som gjorts runt om i landet, både egna anläggningar och återförsäljare har bidragit till Maskinia starka position på marknaden.

Det har varit ett stort fokus på eftermarknad och det jobbet fortsätter även framåt.

Doosan, Case och Bergmann har en stark position i Sverige, vi ska nu bygga vidare på den och utöka och förbättra vår närvaro i Värmland. Vi gör nu detta genom att ta över försäljningen i distriktet i egen regi. Allt för att uppfylla och överträffa våra kunders höga förväntningar på oss, fortsätter Fredrik Holmquist,

Tidigare har WTP Maskin varit återförsäljare i Värmland för Maskinia och dess märken. De kommer nu att avsluta uppdraget och Maskinia tar över försäljningen med utgångspunkt från vårt kontor i Uddevalla.

Den kunniga och erfarne säljaren Mattias Carlsson blir nu kontakt för alla befintliga och nya kunder i länet.

Servicen kommer fortsatt att skötas av den Maskinia kontrakterade och auktoriserade serviceverkstaden Värmlands Maskinservice AB, VMS, med anläggning i Sunne.

– I år firar vi på Maskinia 30 år som generalagent för Doosan samt 10 år som generalagent för Case! Inte nog med att vi nu kan erbjuda en större närhet i Värmland så kan vi även presentera nya serier av hjullastare, bandgrävare och hjulgrävare från både Doosan och Case! Alla maskiner ur de nya serierna uppfyller våra kunders högt ställda krav! De möter de senaste miljökraven, är driftsäkra, bränslesnåla och effektiva. Detta i kombination med en arbetsmiljö och säkerhet i världsklass gör att vi känner oss väldigt trygga och glada med att få presentera och leverera de nya maskinmodellerna till våra befintliga och nya kunder i Värmland och övriga Sverige, avslutar Fredrik Holmquist.