Nyheter

Rototilt etablerar sig i Polen

Stora fördelar för entreprenörer och återförsäljare i Polen när Rototilt etablerar sig lokalt tillsammans med Utech som officiell distributör.

– Polen har länge funnits på kartan, men valet av officiell distributör tar tid eftersom vi noga utvärderar företagets potential och vilja att utveckla tiltrotatormarknaden under lång tid, säger Daniel Thomas, Export Sales Manager på Rototilt Group AB.

Etableringen i Polen tillsammans med Utech innebär en lokal trygghet med service och support nära till hands för den som väljer en tiltrotator från Rototilt. Under många år har företaget byggt upp en stark kundstock tack vare fokus på tillgänglighet för service och support.

– När vi bestämmer oss för att en marknad är mogen för tiltrotatorkonceptet följer ett noggrant arbete att hitta rätt partner. Det ska stämma med bådas tillväxtplaner och ambitioner, samtidigt som en officiell distributör behöver inneha en stark position på marknaden sedan tidigare. Därav föll valet på Utech, säger Daniel Thomas.

För Utech innebär samarbetet med Rototilt en möjlighet att bredda sitt kunderbjudande med en komplett helhetserbjudande.

– Utechs långa erfarenhet av installationer, service och support inom anläggningsmaskiner i Polen kommer vara till stor hjälp. Det har också gjort att vi kunnat följa några viktiga trender. Vi har sett hur synsättet på standardutrustning har förändrats. Från enkla installationer med direktmonterade redskap på tidigt 90-tal, genom olika snabbkopplingssystem – först mekaniska och därefter hydrauliska – till 2000-talets starkt ökande popularitet bland tiltande redskap och fästen. Den uppenbara fortsättningen på en sådan trend är tiltrotatorn. Och vid valet av tiltrotator fanns det inget annat val än Rototilt, säger Jaroslaw Koenig, VD på UTECH Maszyny i Urządzenia Techniczne.