Nyheter

Engcon – Sveriges bäst skötta företag för tredje året i rad

Engcon har för tredje året i rad fått utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies, som delas ut av Deloitte i samarbete med Nasdaq.

– Detta är fint ett kvitto på att vi driver företaget på ett seriöst och långsiktigt sätt och för varje gång vi prisas för vårt företagande blir jag allt stoltare över det vi gör, säger Engcons VD Krister Blomgren som tillsammans med Engcons Area Sales Manager, Anders Smith mottog utmärkelsen som delades ut på Fotografiska i Stockholm.

Krister passar också på att tacka sina samarbetspartners och kunder.

– Förutom ett seriöst och långsiktigt företagande har vi alltid haft våra samarbetspartners och kunder i centrum och tillsammans med dom, kommer vi fortsätta förändra den grävande världen med vår tiltrotator och andra smarta produkter för grävmaskiner, säger Krister Blomgren.

Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies är imponerad av pristagarna och dessa framgångar.

– Vi är så stolta över att dela ut utmärkelsen till våra Best Managed Companies för tredje året. Under det senaste året har vi sett att dessa bolag har haft en tydlig strategi och exekveringsförmåga där en stark företagskultur kombineras med ett långsiktigt fokus på innovation, medarbetare och kunder, vilket har gjort att de har klarat sig bra genom pandemin, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies.

Nasdaq kommenterar de utsedda företagen:

– Det är varje år lika fascinerande att se vilka framgångsrika och välskötta bolag vi har i Sverige. Trots pandemin och de begränsningar det inneburit har årets startfält av företag i Sweden´s Best Managed Companies lyckats visa upp sitt exceptionella engagemang och goda ledarskap för att skapa lönsam tillväxt. De har inte bara skapat starka team utan även säkerställt kompetensutveckling inför framtiden, vilket är en nyckel till långsiktig framgång. Så det är med stor ära och god förhoppning om att se dem i startfältet även nästa år som vi gratulerar dem till utnämningen, säger Maria Groschopp Dellwik, ansvarig för strategi och affärsutveckling på Nasdaq Global Listings i Stockholm.

Om Best Managed Companies: Grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades 2018 och 2019 delades utmärkelsen ut för första gången i Sverige. Syftet är att lyfta fram välskötta privata svenska bolag som utgör en viktig del av svenskt näringsliv.

Årets jury bestod av Jenny Rosberg, vd för ROPA Management, entreprenör och styrelseproffs, Kim Persson, serieentreprenör, grundare och vd för Sjö&Hav Outdoor Care samt Håkan Sjögren, Managing Director och ansvarig för noteringar på Nasdaq i Stockholm.