Nyheter

Här är den: Concept Car of the Year (Car Design News)

Ibland är en design så tveklöst tilltalande att den inte ens behöver diskuteras. Och i det här fallet är det inget snack om saken, en hel jury av designchefer världen över har utsett Renault 5 Prototype som Concept Car of the Year i Car Design News.

Renaults designteam har skapat nya Renault 5 som har tydliga designmässiga och funktionella likheter med den ursprungliga och ikoniska Renault 5. Precis som originalet är Renault 5 Prototype en kompakt bil full av charm och en bil som skickar en av Renaults tidlösa favoriter in i framtiden med ett 100% elektrisk fotavtryck.

Renault 5 Prototype hedrades som Concept Car of the Year i hård konkurrens med andra bilmärkens konceptbilar.

Hos Renault var Gilles Vidal – VD för Renault Design – givetvis väldigt hedrad.

När R5 Prototype vinner priset Car Design News Awards i Concept Car of the Year betyder det enormt mycket för Renaults dedikerade designteam, speciellt eftersom priset faktiskt delas ut av en jury av fantastiska bildesigners. Vi är oerhört stolta. Och vi är oerhört stolta över hur Renault 5 Prototype har mottagits – både av pressen och av allmänt intresserade bilköpare. När Renault 5 är klar för försäljning 2024 kommer mer än 90% av dess yttre design vara identisk med prototypen, säger Gilles Vidal i samband med prisutdelningen.

Renault Morphoz mottog också ett prestigefyllt pris

Men Renault 5 Protoype är inte ensam om att ha blivit prisad. På Festival International Automobile, som hölls för 36: e gången, vann Renaults banbrytande konceptbil, Morphoz, det så kallade Creative Experience Award.

Renault Morphoz är en futuristisk bil som visar Renaults visioner både för individuell mobilitet och för den gemensamma mobiliteten efter 2025.

Morphoz är byggd på CMF-EV plattformen, vilket är en elbilsplattform med ett brett utbud av flexibla lösningar när det gäller batteristorlek, räckvidd och inte minst flexibel design.

Bakom priset står en jury bestående av experter och entusiaster från motorsporten, arkitekter, designers, modevärlden samt från kultur och media. Festival Automobile International hyllar de mest utmärkande projekten det senaste året.

Renault Morphoz fick pris för kreativitet och innovation. Laurens van den Acker, Chefsdesigner Renault Group tog emot priset och var såklart väldigt stolt över priset å företagets vägnar. Han såg priset som ett stort erkännande för de team som arbetat intensivt med det ambitiösa projektet som belyser några av de framtida trenderna inom bilindustrin.