Nyheter

Ledande biltillverkare lägger order på FlexQubes nya logistikrobot

En av världens tre största biltillverkare har lagt en beställning på FlexQubes nya autonoma logistikrobotsystem, benämnt eQart Navigator. Ordervärdet uppgår till ca 1,4 miljoner kronor och består av två eQart Navigator-enheter och ett fåtal motoriserade plattformar.

Anders Fogelberg, VD på FlexQube:

– Med eQart Navigator, som är ytterligare en produktserie inom eQart-plattformen, fokuserar vi på att lösa flera svagheter hos existerande AMR lösningar som används inom tillverkningsindustrin. Jag är mycket glad över att en stor OEM inom bilindustrin väljer att utforska detta nya koncept genom denna pilotorder. Dessa vagnar navigerar helt fritt i fabrikerna genom så kallad ”natural feauture navigation” där vi använder BlueBotics ANT® system för att hantera navigationen. Vanligtvis refererar vi till produkten som en AMR (Autonomous Mobile Robot). Kundteamet är det mest erfarna och framåtblickande teknikteam vi arbetat med inom bilindustrin och det är otroligt spännande att vi har fått så bra feedback och tilltro till vårt nya produktkoncept.

Om FlexQube

FlexQube är ett teknikbolag med huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige, och är verksamt inom vagnsbaserad materialhantering genom ett patenterat modulkoncept. FlexQube utvecklar och designar kundanpassade lösningar för både robotiserad och mekaniserad vagnslogistik. Genom företagets egenutvecklade och unika automationskoncept erbjuds robusta och självkörande robotvagnar. FlexQube har över 800 kunder i fler än 30 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa.

FlexQubes kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Tesla, Amazon, Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.

Foto: FlexQube