Nyheter

Marknadsledare på tre månader: Rockers nya cartech-tjänst

Fintechbolaget Rocker har sedan flera år drivit Rocker Pay, en checkout-tjänst för privatpersoner. I maj i år lanserade bolaget tjänsten Rocker Buddy.

Med Rocker Buddy kan privatpersoner köpa och sälja begagnade bilar mellan varandra digitalt, med samma trygghet och säkerhet som bara den traditionella bilhandeln hittills kunnat erbjuda. Efter bara några månader har tjänsten blivit marknadsledare.

Att fortsätta stimulera och underlätta andrahandsmarknaden genom att denna gång utmana bilbranschen, låg bakom idéen till Rocker Buddy.

– Rocker Buddy är en naturlig utveckling av vår checkout Rocker Pay som vi driver sedan flera år, säger Hanna Neidenmark, VD Rocker.

Tjänsten, som erbjuder trygga betalningar, billån, begagnat-garanti och försäkring, har just nu över 400 kunder som marknadsför sina bilar via Rocker Buddy, vilket är dubbelt så många mycket som närmaste konkurrent.

– En stark drivkraft när vi utvecklade Rocker Buddy var att ta hela andrahandsmarknaden till nästa nivå och hittills har vi bevisat att det går. Potentialen är jättestor; marknaden växte med åtta procent 2020, varje år byter 1,3 miljoner bilar ägare i Sverige och fler väljer begagnat framför nytt för miljöns skull. Men den traditionella bilbranschen med höga mellanarvoden står ändå för 60 procent av transaktionerna och det vill vi förändra nu, säger Hanna Neidenmark, VD Rocker.

Rocker Buddy digitaliserar hela köpprocessen genom att båda parter identifierar sig med BankID och genomför betalning och ägarbyte online. Transaktionen går inte igenom innan köparen har godkänt bilen. Rocker Buddy erbjuder också försäkring, billån och transport, vilket gör att hela försäljningen går att genomföra digitalt och på distans.

– Vi har jobbat mycket med att utveckla det smidiga flödet i transaktionen med kundupplevelsen i fokus, vilket vi fått väldigt fin kundrespons på, säger Tom Lindström, manager på Rocker Buddy. 

– Vi är glada för att ännu en etablerad, kunnig bransch har banat väg för Rockers tjänster, som låter kunden bli vinnare, säger Dennis Ahlsén, grundare av Rocker.