Nyheter

Volvo CE lanserar en tipptruck i 95-tonsklassen

Volvo CE har utökat distributionen av sin beprövade 95-tons tipptruck R100 globalt. Detta tack vare tillägget av en Steg V-certifierad motor. Maskinen finns nu tillgänglig på den svenska marknaden via återförsäljaren Swecon.

R100 från Volvo Construction Equipment (Volvo CE), som har visat vad den går för på arbetsplatser världen över, har nu utrustats med en Steg V-motor, så att den kan användas på de marknader som har de strängaste utsläppsreglerna och distribueras världen över. Med en storlek och kapacitet som gör den till den största tipptrucken i företagets utbud, så pressar R100 driftskostnaderna för kunderna genom att förbättra produktiviteten, bränsleeffektiviteten, förarkomforten och drifttiden.

Kraften kommer från en Steg V-premiummotor på 783 kW (1 075 hk), med en kombinerad drivlina som ger högt vridmoment, oöverträffad dragfunktionalitet och klassledande dragkraft för bästa prestanda. Drivlinans prestanda tillhandahålls av Volvo Dynamic Shift Control, som automatiskt säkerställer optimalt växelval, hastighet och vridmoment för beprövad bränsleeffektivitet.

Kunderna kan räkna med att spendera mindre per lass med R100, som har en V-formad korg för optimal lasthållning och minimal lastförskjutning, med kapacitet på 60,4 m3. Lastprofilspolicyn gör att föraren kan hålla en konsekvent genomsnittlig målnyttolast, medan den snabba tipptiden säkerställer övergripande effektivitet. R100 med Steg V har ett valbart ekonomiväxlingsläge för lättare arbetsapplikationer eller höghastighetsapplikationer, en funktion för tidsstyrd automatisk motoravstängning vid tomgång, som minskar onödig tomgångskörning för att minska motorslitaget och driftskostnaderna.

Tipptruckens höga kapacitet och transportprestanda utnyttjas maximalt tack vare Volvos intelligenta övervakningssystem. Det valbara vågsystemet (OBW) säkerställer att maskinen transporterar maximal säker nyttolast för kostnadseffektiv produktion.

R100 är tillgänglig med CareTrack – Volvos telematiksystem – för fjärrövervakning av driftsdata, inklusive bränsleförbrukning, maskinanvändning, tomgångsrapporter och GPS-position.

Kunder som eftersträvar maximal produktivitet för sina projekt har tillgång till Volvo Site Simulation via återförsäljaren Swecon. Verktyget gör det lättare att definiera den mest lönsamma maskinparken, platskonfigurationen och projektresultaten baserat på kundbehov. Med hjälp av simuleringen kan kunden arbeta tillsammans med Swecon för att ta fram en utrustningsplan innan ett projekt påbörjas.

Hållbar design

Maskinens slitstarka konstruktion säkerställer maximal drifttid och produktivitet, vilket bidrar till effektivare komponentskydd, längre livslängd och längre serviceintervall.

Med en korg tillverkad av hårt 400-HBW-stål som motstår stötar och nötning, ansluten till en stark och tålig ram, uppnår R100 långvarig prestanda genom:

Låg tyngdpunkt.

Dynamisk McPherson-framfjädring för jämn körning.

Specifikt framtaget hjulspår och hjulbas för enastående maskinstabilitet som jämnar ut alla stötar mot underlaget.

Seldonsformad ramkonstruktion som ger vridflexibilitet för hög tålighet vid körning i ojämn terräng.

Ram konstruerad med upphängda tankar och hylshål för hög strukturell hållfasthet och tillförlitlighet.

Förarens val

R100 prioriterar även förarens produktivitet och komfort, vilket börjar med den ROPS/FOPS-certifierade hytten, kombinerat med de halksäkra fotstegen och gångbryggorna som gör det säkert att stiga in i maskinen. Hytten, som har lägre vibrationer och exteriörbuller, är fastbultad på fästen av viskös typ, kombinerad med den dynamiska framfjädringen av McPherson-typ för utmärkt förarkomfort.

Från hytten kan föraren överblicka arbetsplatsen och omgivningen genom den stora vindrutan. Den utmärkta sikten kan förbättras ytterligare med Volvo Smart View som ger 360° överblick runt hela maskinen. Detta system visar ett fågelperspektiv över maskinen och omgivningen på den inbyggda skärmen med hjälp av flera externt monterade kameror.