Nyheter

Renta stöttar Implenia i bygget av Västkustbanan

Tunnelexperterna Implenia är mer än Rentas nummer 10. De är totalentreprenaden som har den stora äran att bygga ner hela Varbergs järnväg, under staden.

Implenia är infrastruktursbyggarna som gillar att jobba med utmanande projekt. Ett av projekten Renta Maskinuthyrning stöttar dem med är Västkustbanebygget i Varberg.

– Majoriteten av vårt hyresbehov förser Renta oss med och nyckeln till lönsamheten och framdriften, är den lokala förankringen med Renta. Vi känner oss trygga med att Renta är runt hörnet och kan hjälpa oss dag som natt, säger Peter Claesson, Områdeschef på Implenia.

Renta  har levererat 200 bodar och ett antal specialliftar för arbete i tunnel men också utvändigt till bygget. Man har dessutom kört fram anläggningsmaskiner; paddor och vältar med mera. Mastrat belysningen och dragit el, ställt ut kompressorer, områdesskydd, pumpar och cointainers.

Renta stöttar också med tjänster som ronderingen gällande all trafikavspärrning, material 3 gånger per dag ungefär (tre uthyrare på depån är tillgängliga hela tiden) samt en eltekniker som är på plats dagligen.

– Otroligt intressant bygge där Implenia har 13 stora etapper i och omkring Västkustbanebygget, varav vi har etableringar på 13 inklusive sovetableringen. En grej jag är riktigt stolt över hittils är hur vår Trafikavspärrningsavdelning har jobbat stenhårt med avspärrningarna i hela staden. Det gick på en handvändning, säger Johny Karlsson, säljare Renta Varberg.

Se filmen här