Nyheter

ICA City butikerna i Borås storsatsar på ChargeNode

Ett ökat behov av laddmöjligheter och dåligt utbud av laddplatser i Borås innerstad var två avgörande faktorer till ICA Citybutikernas storsatsning på elbilsladdning tillsammans med ChargeNode.

-Vi uppmärksammade tidigt att det finns ett stort behov av elbilsladdning hos våra besökare och det är en utmaning att möta det ökade behovet för Borås Stad, säger Linus Ivarsson, Marknadschef ICA Citybutikerna.

ICA Citybutikerna har länge haft ett stort hållbarhetsdriv och installerade redan 2016 en 857 kvm stor solcellsanläggning på taket på ICA City Knalleland, något som visade sig var både miljö och hållbarhetsmässigt fördelaktigt.

ChargeNode hjälper ICA till nästa nivå

– Nu tar vi nästa stora hållbarhetskliv och storsatsar på elbilsladdning tillsammans med ChargeNode. För oss är deras laddteknik helt överlägsen. Deras smarta mjukvara optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt så att alla våra besökare får den laddning utan att vi behöver öka effektuttagen på fastigheten, avslutar Linus Ivarsson.

ChargeNode installerar 27 ladduttag (22kW) hos ICA Fristad som är snyggt integrerade i svarta belysningspollare längs parkeringen och driftsätts i slutet av september.

På ICA Knallelands besöksparkering installeras 9 ladduttag (22kW) i ChargeNodes populära balklösning, ett räcke i återvunnen aluminium och som monteras på markskruv. All kabel göms inuti vilket helt eliminerar dyra markarbeten. Dessutom installeras en kraftfull snabbladdare med 150 kW laddeffekt och två ladduttag så att två bilar kan ladda med hela 75kW samtidigt.

Ytterligare fler laddpunkter installeras i anslutning till Knallelands besöksparkering på Skaraborgsvägen, Albanoliden och Alingsåsvägen. Initialt får Knalleland ett 60-tal laddplatser men ChargeNodes system är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser allteftersom behovet ökar. Planerad driftsättning är under Q4.

– Att få möjlighet att göra den här stora satsningen tillsammans med ICA Citybutikerna i Borås känns fantastiskt kul. Utmaningen kring tillgänglighet på elbilsladdning i Borås har varit i fokus under en tid och därför är det extra roligt att få vara med att bidra till att fler kan ladda sin elbil där, säger Kristian Sandahl, VD och grundare ChargeNode.

ChargeNode levererar en helhetslösning med installation, drift, support och molnbaserad betallösning till ICA Citybutikerna.