Nyheter

Trippla vinster för Continentals nordiska friktionsdäck VikingContact™7

Ett hattrick. Tre vinster. Nu står det klart att Continental kammar hem tre förstaplatser när Vi Bilägare, Teknikens Värld samt Aftonbladet presenterar årets vinterdäckstest.

Högst upp på pallen i kategorin nordiska friktionsdäck hamnar VikingContact™7 i samtliga tre tester.

Som fyra stycken vykort – så liten är bilens totala kontaktyta med vägen via däcken. En yta som i slutändan bland annat avgör bilens grepp, bromssträcka och antisladd-kvaliteter. När de första vinterdäckstesterna nu publicerats så premieras Continentals VikingContact™7 för såväl grepp som stabilitet, styrning och tysthet och tar alltså hem storslam med tre vinster av tre möjliga i segmentet nordiska friktionsdäck.

– Hur medvetna vi själva än är över VikingContact™7 styrkor och kvaliteter så blir vi otroligt glada och stolta över testvinsterna. Det blir för oss och våra produktutvecklare ytterligare ett kvitto på vikten av de ständigt pågående förbättringsprocesserna och detaljarbetet som löpande fortgår i våra fabriker. För konsumenterna är testerna också en viktig guide och överblick över däckens olika egenskaper och utmärkande särdrag, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige.