Nyheter

Vibisol har fått en stororder till projektet Crown Bridges

Lerumsföretaget Vibisol har tecknat avtal med NRC Group Finland OY. Ordern omfattar leverans av vibrationsisolering till projektet Crown Bridges som med tre nya broar i centrala Helsingfors skapar ny spårvagnsförbindelse och cykelväg till ön Laajasalo.

Crown Bridges-projektet har valt Vibisol som leverantör av vibrationsisolerande mattor för utbyggnaden av spårvagnsnätet österut från Helsingfors centrum. Projektet kommer att byggas mellan år 2022 – 2026 och innefattar flera känsliga punkter för vibrationsisolering. Spårkonstruktionen som valts är spårvagnsspår på betongplatta (s.k. slab track) med underliggande elastiska PUR-mattor.

– Vibisols infrastrukturteam har arbetat intensivt med projektet under lång tid och ställts in för en rad utmaningar att lösa, säger Rolf Calmstierna, Teknik och Utvecklingschef på Vibisol.

Alliansprojektet, bestående av Helsingfors stad, NRC, YIT, Sitowise, Ramböll och Sweco, väljer Vibisol baserat på teknisk support och lösningar som uppfyller alla ljudkrav. Beställningen från NRC Group är en bekräftelse på att Vibisols erfarenhet och kompetens inom området värderas högt.

– Vi är ett ungt och mindre bolag och förtroendet alliansen ger oss är enormt uppskattande, säger Magnus Lundqvist, VD på Vibisol.

Ordern omfattar en leveransvolym på 35 000 m2.