Nyheter

Nya Tourneo Connect – bilen för både jobb- och familjeliv

Ford offentliggjorde idag nya Tourneo Connect som kommer att ge en ny nivå av stil, utrymme och mångsidighet för Tourneo-varumärket.

Nya Tourneo erbjuder den idealiska lösningen för aktiva livsstilar med en bekväm och mycket flexibel interiör, full sjusitsig kapacitet och två valbara fordonslängder som passar alla behov. Den är perfekt lämpad för att hantera allt från att transportera camping- och sportutrustning till att tillhandahålla en praktisk partner för småföretag.

Den smarta, uppkopplade förarhytten introducerar den senaste digitala tekniken, medan ett omfattande, sofistikerat förarassistanssystem hjälper till att göra nya Tourneo Connect bekväm och enkel att köra. Nya funktioner inkluderar assisterad körning för att minska stress och Pro Trailer Backup Assist för att förenkla manövrer vid bogsering.

Nytt för Tourneo Connect är också ett förtroendehöjande system för fyrhjulsdrift och automatisk växellåda för bensindrivna modeller – båda delar av ett utökat sortiment av nya bensin- och dieseldrivlinor som förväntas erbjuda klassledande effektivitet.

Flexibel och praktisk

Nya Tourneo Connect erbjuder sju säten på både korta L1- och L2-hjulbasmodellerna vilket är mer praktiskt och bekvämt. När den inte används, kan den andra och tredje sätesraden fällas eller tas bort för att skapa ett rymligt lastutrymme för arbete eller sportutrustning. Passagerarsätet fram fälls platt för att transportera föremål upp till 3 meter långa, såsom kajaker, möbler eller virke.

Den nya interiören höjer komforten utan att göra avkall på det praktiska som Tourneo Connect-kunderna älskar. Stora skjutbara sidodörrar på varje sida av fordonet hjälper barn och äldre passagerare att förflytta sig in och ut i begränsade ytor där konventionella dörrar kanske inte kan öppnas helt. Komforten förbättras av gott om mugghållare och laddningsportar, medan panoramaglastaket och klimatkontrollen med två zoner hjälper till att göra bilen luftig och bekväm på långa resor.

Trend-, Titanium- och Active-kunder kan också välja ergonomiska säten med förlängda benstöd och fyrvägs-elektrisk ländryggsinställning certifierad av Tysklands oberoende Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

Ny, digital teknologi

Alla Tourneo Connect-modeller har en stor användarvänlig pekskärm på instrumentbrädan som placerar viktiga fordonssystem vid förarens fingertoppar.

Pekskärmen ger kontroll för navigering, ljud och kabinklimat, medan andra funktioner som telefonanslutning, fordonsinformation och ljudkonfiguration är grupperade i undermenyer för att vara diskreta under körning.

Kunder kan också välja en avancerad digital klusterdisplay istället för de traditionella urtavlorna – en funktion som är standard på Sport-modellen och tillgänglig på Titanium- och Active -modellen. Det digitala klustret har en 10,25-tums skärm i instrumentbrädan som fungerar tillsammans med det centrala infotainmentsystemet för att erbjuda förare mer information och kontroll. Displayen sätter fordonsvarningar, hastighetsbegränsningar och aktuell växel högst upp på skärmen för enklare läsning, ovanför en konfigurationsbar display.

Nya Tourneo Connect introducerar också paketlösningar för förarassistans. Parking Pack kommer med Active Park Assist med Park Out Assist, som kan identifiera och automatiskt styra in och ut från vinkelräta och parallella parkeringsplatser medan föraren manövrerar gaspedalen, bromsen och växelvalet.

Towing Assist Pack innehåller nya Pro Trailer Backup Assist som hjälper till att förhindra eller minska risken för ”fällkniv” vid backning med släp. Systemet gör det möjligt för oerfarna förare att manövrera med tillförsikt genom att använda dörrspegelns justeringsratt istället för ratten för att styra fordonets och släpvagnsriktningen. Tourneo Connects bakkamera och sensorer identifierar släpvagnens omkrets och visar riktlinjer på skärmen för att ytterligare hjälpa förare.

Tourneo Connect-modeller utrustade med PowerShift -automatlådan kan också väljas med Intelligent Adaptive Cruise Control med Lane Centering som ger assisterad körning för gaspådrag, bromsning och styrfunktioner för att minska stress på motorvägar eller i stopp- och starttrafik.

Sport-modellen introducerar Adaptive Front Lighting System som standard, som intelligent kan känna igen körscenarier inklusive motorväg, stad, landsbygd och korsningar, och ändra strålkastarmönstret och ljusstyrkan för att optimera sikten och minska bländning.

Klassledande bränsleeffektivitet

Den omfattande drivlinan för bensin- och dieselmotorer förväntas ge klassledande effektivitet för nya Tourneo Connect, med förväntad bränsleförbrukning från 4,9 l/100 km och CO2-utsläpp från 127 g/km. Förutom att introducera fyrhjulsdrift till modellen för första gången, har drivlinan också ett alternativ för automatisk växellåda för både bensin- och dieselmotorer som finns på alla längdvarianter.

Utbudet av fyrcylindriga turboladdade motorer inkluderar en 1,5 liters EcoBoost-bensinmotor som ger 114 hk och 220 Nm vridmoment, och två EcoBlue-dieslar som ger 122 hk och 320 Nm vridmoment, eller 112 hk och 280 Nm vridmoment. Auto Start-Stop-teknik är standard över hela serien för optimerad effektivitet. Båda dieselmotorerna har ett innovativt ”dubbeldoseringssystem” som injicerar AdBlue uppströms till två katalytiska omvandlare för att minska kväveoxider, och är också kompatibla med alternativa bränslen som HVO och Gas to Liquids (GTL).

Kunderna kan nu för första gången dra nytta av fyrhjulsdrift på Tourneo Connect för ökad dragkraft på lösa och hala underlag, för säkrare körning. Systemet fördelar automatiskt vridmoment mellan hjulen beroende på körförhållanden och ytor, vilket hjälper förare under mer utmanande förhållanden.

Fyrhjulsdrift finns på modeller utrustade med 2,0-liters 122 hk EcoBlue-dieselmotor och sexväxlad manuell växellåda och gör inte avkall på det inre utrymmet eller lasthöjden. Motorunderskydd är tillgängligt från fabrik för att stödja kunder som ofta kör på ojämna ytor.