Nyheter

Oracle utökar sitt fotavtryck i molnregionen

Oracle meddelar nu sina planer på att utöka sitt fotavtryck i molnregionen för att möta ett stark kundbehov för Oracle Cloud-tjänster över hela världen.

Under nästa år kommer Oracle att öppna 14 molnregioner med nya platser i Europa, Mellanöstern, Asien och Stillahavsområdet och Latinamerika.

Kommande molnregioner inkluderar Milano (Italien), Stockholm (Sverige), Marseille (Frankrike), Spanien, Singapore (Singapore), Johannesburg (Sydafrika), Jerusalem (Israel), Mexiko och Colombia.

Ytterligare regioner kommer att öppna i Abu Dhabi (U.A.E.), Saudiarabien, Frankrike, Israel och Chile. Oracle planerar att ha minst 44 molnregioner i slutet av 2022, och fortsätter därmed en av de snabbaste expansionerna av de större molnleverantör.

– Oracle Cloud Infrastructure har sett en fantastisk tillväxt under det senaste året, säger Clay Magouyrk, vice vd för Oracle Cloud Infrastructure. Vi har introducerat flera hundra nya molntjänster och funktioner och fortsätter att se organisationer från hela världen alltmer vända sig till OCI för att köra sina mest krävande uppdrag och kritiska arbetsbelastningar i molnet. Med de ytterligare molnregionerna kommer ännu fler organisationer att kunna använda våra molntjänster för att stödja deras tillväxt och generella framgång.

För att hjälpa kunderna att bygga upp verklig kontinuitet och katastrofskydd, samtidigt som man hjälper dem att uppfylla sina krav, planerar Oracle att etablera minst två molnregioner i nästan alla länder där det verkar. USA, Kanada, Storbritannien, Sydkorea, Japan, Brasilien, Indien och Australien har redan två molnregioner.

Oracles strategi är att finnas där kunderna är, så att kunderna kan behålla data och tjänster där de behöver det. Kunder kan distribuera Oracle Cloud helt inom sina egna datacenter med Dedicated Region och Exadata [email protected], samt distribuera molntjänster lokalt med offentlig molnbaserad hantering eller distribuera molntjänster på distans med Roving Edge Infrastructure.