Nyheter

Byggstart: Logicenters anläggning i Pilängens logistikpark

Nu fortsätter logistikfastighetsaktören att etablera sig runt om i Sverige. Logicenters inleder nu bygget för deras fastighet i Pilängen logistikpark i Örebro. Fastigheten beräknas omfatta en yta om 14 500 m2 och förväntas stå klart under hösten 2022.

Det är på Vältgatan i Örebro som Logicenters påbörjar utvecklingen av sin första anläggning i regionen. Den moderna logistikanläggningen som har en total yta om 14 500 m2 är fullt uthyrd och planeras att färdigställas under hösten 2022.

I enlighet med Logicenters övriga nyutvecklingar kommer fastigheten att ha en tydlig miljöprofil. Ambitionen är att fastigheterna ska miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good och fastigheterna kommer även att utrustas med solcellspaneler.

– Vi är mycket glada över att vi nu etablerar oss i Örebro då vi ser en stor potential i området. Anläggningen är strategiskt placerad i Pilängen med goda kommunikationer och närhet till storstadsregionerna. Dessutom anses Örebro vara ett av de främsta logistikområdena i Sverige och vår närvaro i regionen är viktig för att stärka Logicenters position som en ledande logistikaktör i Norden ytterligare, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Logicenters nya moderna logistikanläggning är strategiskt belägen i en logistikpark med närhet till både flygplats och europavägarna E18 och E20. Sedan tidigare verkar även stora aktörer i området så som Swedol, Postnord och Schenker.

– Vi vill varmt välkomna Logicenters till Örebro. Vi är mycket stolta över att en av Sveriges logistikaktörer väljer att etablera sig i vår kommun. För oss är det viktigt att vi fortsätter arbeta med att det finns mark färdig för företag att etablera sig på, något som vi tror kommer att skapa möjligheten till fler arbetstillfällen och öka sysselsättningen i vår kommun. Dessutom är den här etableringen ett bevis på fördelarna med Örebros strategiska läge och vi tror att det här kan vara det första av flera samarbeten framöver, säger John Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande på Örebro kommun.