Nyheter

Moderaterna om regeringens transportpolitik: ”Regeringen låter Miljöpartiets känslomässiga argument styra”

”Infrastruktur är blodomloppet för jobb och tillväxt. Det är därför nödvändigt med en sammanhållen politik som tar ansvar för skattebetalarnas pengar, bejakar alla färdslag och skapar ett effektivt transportsystem.”

Det skriver moderaterna Maria Stockhaus, riksdagsledamot och Mikael Rubin, kommunstyrelseordförande i Trelleborg i ett debattinlägg i Dagens Samhälle:

”Regeringen låter Miljöpartiets känslomässiga argument styra. Forskning och utveckling inom all infrastruktur gör stora framsteg. Inom ett decennium kommer alla trafikslag sannolikt vara fossilfria. Det öppnar fantastiska möjligheter att ställa om hela transportsektorn på ett hållbart sätt där alla färdslag – bilar, flygplan, båtar och tåg – bejakas.”

”Regeringens motivering, att höghastighetståg behövs av miljöskäl håller inte. De 400 miljarderna behövs i stället till att underhålla våra järnvägar och vägar. Människors vardag ska fungera, företag ska känna trygghet och vår beredskap ska vara god.”

”Vi behöver därför stärka alla färdslag och skapa fungerande trafikflöden genom hela landet. Satsningar på pendling och godsflöden lägger långsiktigt grund för jobb och tillväxt i hela Sverige.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/m-stark-sveriges-konkurrenskraft-och-beredskap-med-battre-infrastruktur/