Nyheter

Polestar går mot notering i USA

Elbilstillverkaren Polestar har ingått ett avtal med SPAC-bolaget Gores Guggenheim i syfte att notera Bolaget i USA. Transaktionen indikerar en värdering av Polestar på närmare 20 miljarder USD.

KPMG Capital Markets är rådgivare i samband med transaktionen med ett Svensk/Amerikanskt team lett av Stefan Lundberg, Marybeth Shamrock, Jessica De Geer och Antonio Diosdado Vilches. KPMG har även varit skatterådgivare till Polestar under ledning av Caroline Valjemark.

 Det är ett privilegium att jobba med det snabbt växande Polestar-teamet. Vi har under transaktionen kunnat dra nytta av KPMG:s internationella nätverk med bred erfarenhet av liknande SPAC-transaktioner och av amerikanska noteringsprocesser, säger Stefan Lundberg Head of Capital Markets, KPMG.

Polestar är en exklusiv elbilstillverkare som grundades 2017 med huvudkontor i Göteborg. Bilarna tillverkas för närvarande i Kina men kommer i fortsättningen även att tillverkas i USA. Försäljningsprocessen sker online och bilarna är tillgängliga globalt på 14 marknader i Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Asien och Stillahavsområdet. Bolaget har stora expansionsplaner.

Foto: Polestar