Nyheter

(S) Göteborg: ”Skippa elbilsreservat – sänk priset på kollektivtrafiken”

Moderaternas elbilsreservat är ineffektiv symbolpolitik som begränsar människors framkomlighet mer än utsläppen. Socialdemokraterna vill i stället sänka biljettpriset för kollektivtrafiken med 100 kronor i månaden.”

Det skriver kommunalråden Jonas Attenius (S) och Blerta Hoti (S) i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”När lagen om att låta kommunerna införa miljözoner togs fram beskrev Moderaternas klimatpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz (M) blotta möjligheten till miljözoner som ”ett svek mot 1,3 miljoner bilägare”. Moderaterna argumenterade för att ”det är inte rimligt att politiken säger en sak ena dagen men det motsatta dagen efter” och anklagade den socialdemokratiskt ledda regeringen för att ”sätta ett mycket kraftfullt vapen i händerna på lokala miljöpartister runtom i landet”.

”Vad varken vi eller den moderata partiledningen lär ha anat var att Axel Josefson (M) skulle bli den första kommunstyrelseordförande i landet att faktiskt gå vidare med ett förslag om att införa miljözon klass 3, den strängaste formen av miljözoner – med regleringar som anses så stora att hans partikamrater beskriver dem som ”aggressiva”. Detta är inte första gången som Göteborgs moderater sviker sina påstådda löften: under de senaste åren har man blockerat språktester i välfärden, vägrat undanta Göteborg från den segregerande ebo-lagen för asylsökande och skurit ner på det brottsförebyggande arbetet.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/skippa-elbilsreservat-s%C3%A4nk-priset-p%C3%A5-kollektivtrafiken-1.57845633