Nyheter

Nya Citroën C5 Aircross

Nu är det dags att presentera nya Citroën C5 Aircross i ett nytt uppdaterat format, med nytt designspråk och ny teknik. Citroëns rymliga SUV är ett riktmärke för åk- och körkomfort.

Citroën C5 Aircross lanserades under 2018 och har sedan dess sålt mer än 260 000 exemplar världen över, mycket tack vare den oöverträffade komfort som Citroëns stora SUV erbjuder — med en interiör som helt fokuserar på bekvämlighet.

Ny modern front och design med attityd

Framifrån har nya Citroën C5 Aircross fått ett uppdaterat designspråk med stilrena linjer som löper längs med fronten och avslutas i den nya v-formade ljussignaturen i LED, som redan präglar syskonmodellen nya Citroën C4. Logotypen samspelar med de stilrena linjerna, samtidigt som den särskiljer sig och sticker ut — vilket gör nya Citroën C5 Aircross direkt igenkännbar.

Under grillen har luftintaget fått ett bredare utseende som skapar en mer robust front. Bakifrån har strålkastarna försetts med 3D-LED-belysning och hjulen har uppdaterats med nya 18-tums fälgar, valbara i flera utföranden.

Karossen på nya Citroën C5 Aircross kan väljas i flera nya färger som ytterligare förstärker den moderna stilen, exempelvis genom färgen Eclipse Blue som syns på bilden. Fyra nya färgpaket finns även tillgängliga, och även takfärger och olika kulörer på sidokuddarna Air Bumps.

En interiör av ren komfort

Invändigt har nya Citroën C5 Aircross uppdaterats för att skapa ytterligare komfort för alla i bilen. Den nya 10-tums pekskärmen ger föraren smidig tillgång till bilens alla funktioner. Förardisplayen på 12,3 tum är placerad framför föraren och presenterar all nödvändig information under körningen.

Sätena i nya Citroën C5 Aircross representerar nästa generation i Citroëns designfilosofi Citroën Advanced Comfort. Högdensitetsskum i sätets kärna och ett 15 millimeter extra komfortlager längre ut ger klassledande sittkomfort. Färger och material i interiören har också uppdaterats, bland annat erbjuds Alcantara-säten.

Klassledande fjädring och rymlighet

Nya Citroën C5 Aircross är den enda SUV i sitt segment med tre skjutbara säten i den bakre passagerarraden. Bakluckans lastutrymme rymmer upp till 720 liter med uppfällda säten i versionen med förbränningsmotorn (upp till 1 640 med nedfällda) och upp till 600 liter i plug-in hybriden.

Citroëns exklusiva fjädring Progressive Hydraulic Cushions absorberar ojämnheter och gropar i vägen för att ge både förare och passagerare en svävande känsla utan stötar.

Plug-In Hybrid och bensinmotor

Förutom förbränningsmotorer kommer nya Citroën C5 Aircross att vara tillgänglig som plug-in hybrid med upp till 55 km elektrisk räckvidd samt med en topphastighet på 135 km/h i elektriskt läge.