Nyheter

Barracuda Networks: E-posten måste skyddas bättre

Flera av den senaste tidens cyberattacker visar att Office 365:s inbyggda säkerhetsfunktioner inte räcker för att stå emot alltmer avancerade hackerattacker. Fler företag och organisationer bör därför överväga att integrera tredjepartslösningar för att stärka sina e-postsäkerhetsfunktioner, enligt säkerhetsföretaget Barracuda Networks.

E-post fortsätter att vara en vanlig kanal som cyberkriminella använder för att få åtkomst till företag, och många sofistikerade nätfiskeattacker sker genom e-postmeddelanden. Inför en del nätfiskeattacker använder cyberkriminella nu även så kallade ”lure attacks” som ser oskyldiga ut och därför undgår de traditionella säkerhetsfiltren.

– En ökad hotbild och det faktum att vi mer än någonsin kommunicerar digitalt gör att företag som inte redan gjort det bör överväga att integrera tredjepartslösningar för att stärka sin e-postsäkerhet, säger Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

Vanlig säkerhetslösning har brister

Under de senaste åren har ett antal allvarliga attacker utförts mot företag som använder Office 365. En färsk rapport från analysföretaget Gartner drar slutsatsen att Microsoft Defender för Office 365 ofta förbiser skadliga e-postmeddelanden. Det gör att behovet av tredjepartslösningar ökar men samtidigt är inte heller det alltid tillräckligt för att stoppa brottslingarna:

– Utöver de traditionella gatewaylösningarna bör ansvariga inom säkerhet och riskhantering också se över sina API-baserade lösningar. De kan tillföra det extra skyddslager som kan vara avgörande, avslutar Peter Gustafsson.