Nyheter

Världens snabbaste brandvägg

Check Point Software Technologies, leverantör av cybersäkerhetslösningar, utökar nu sin Check Point Quantum-portfölj med nya Quantum Lightspeed Firewalls.

Quantum Lightspeed har fem gånger högre brandväggsgenomströmning, upp till 3 Tbps per system/800 Gbps per gateway och mycket låg fördröjning, som gör den 10 gånger snabbare, samt med 20 gånger bättre prisprestanda jämfört med konkurrerande lösningar.

– I snitt fördubblas verksamheters nätverkstrafik var tredje år, vilket blir en utmaning när det gäller att erbjuda datacenter som kan svara upp mot denna hastighet, säger Jonas Bruzelius, Sverigechef på Check Point Software. För att möta den ökande hastigheten och samtidigt hantera datacenter med en hybridarkitektur har vi utvecklat Check Point Quantum Lightspeed, som är en hypersnabb brandvägg med enastående prestanda för de mest krävande datacentren.

Check Point Quantum Lightspeed använder en innovativ ASIC-teknik utvecklad av NVIDIA, som bidrar till att leverera banbrytande brandväggsprestanda. Lösningen möjliggör för verksamheter att hantera mycket höga trafikflöden, där överföringar av terabyte med data kan ske säkert på bara några minuter istället för på flera timmar.

Detta gör att exempelvis finansiella institutioner nu kan bearbeta miljontals högfrekvensaffärer på ett säkert sätt med fördröjningar på bara några mikrosekunder. Det stöttar även snabbväxande företag och kan ge snabb tillgång till verksamhetsresurser vid distansarbete.

För mer information, se:

https://blog.checkpoint.com/2022/01/18/check-point-software-introduces-the-worlds-fastest-firewall-delivering-20-times-better-price-performance-to-the-worlds-most-demanding-datacenters/