Nyheter

Digital Realty förvärvar Afrikas största datacenterleverantör

Det börsnoterade IT-bolaget Digital Realty, som representeras i Sverige av dotterbolaget Interxion, har förvärvat en majoritetsandel i Teraco, Afrikas största datacenterleverantör från ett konsortium av investerare, inklusive Berkshire Partners och Permira. Transaktionen värderas till cirka 3,5 miljarder dollar. 

Teraco är den största och tätast sammanlänkade datacenterplattformen i Afrika, med sju anläggningar placerade i de viktigaste sydafrikanska metropolerna Johannesburg, Kapstaden och Durban. Teraco har över 600 kunder, inklusive mer än 275 konnektivitetsleverantörer, över 25 moln- och innehållsplattformar. Digital Realty har sedan tidigare konnektivitetsnav i Kenya och Nigeria i Afrika, samt Marseille och Aten i södra Europa

Affären gör Digital Realty till den ledande leverantören av colocation- och interkonnektivitetstjänster på den snabbt växande afrikanska marknaden.

– Denna mycket strategiska transaktion befäster omedelbart Digital Realtys position som den ledande leverantören av colocation- och interkonnektivitetstjänster i Afrika – en kontinent som upplever en snabbt växande digital transformation, säger A. William Stein, Digital Realtys vd, och fortsätter:

Förvärvet av Teraco kommer stödjer vår strategi att utöka vårt utbud av välanslutna, nätverkstäta colocation- och datacenteranläggningar, samt öka vår globala täckning och utbud av nätverks- och interkonnektivitetstjänster.