Nyheter

Den mest eftertraktade modellvarianten i MINI-familjen 2021

Trots ett utmanande år såldes 302 144 bilar från den brittiska premiumtillverkaren under 2021. Den helelektriska MINI Cooper SE blev den mest eftertraktade modellvarianten och nästan var fjärde MINI Countryman såldes med en elektrisk drivlina. Målet är inställt på att vara ett helt elektriskt varumärke senast 2030.

MINI ökade den globala fordonsförsäljningen med 3,3 procent och levererade totalt 302,144 fordon världen över. Den brittiska premiumtillverkaren upplevde en stor efterfrågansökning inom det elektrifierade modellprogrammet, där försäljningssiffrorna steg med hela 64,3 procent. Under året såldes 53 243 elektriska modeller – omkring 18 procent av den totala försäljningen.

I Sverige såldes totalt 2,764 MINI, varav 50 procent av dessa var laddbara. Den helelektriska versionen MINI Cooper SE ökade kraftigt under 2021 (+106 procent) och nästa var fjärde registrerad MINI under 2021 var en ren elbil, vilket bevisar att MINI´s strategi för framtiden om att enbart erbjuda rena elbilar är rätt väg att gå.

– En av MINI:s styrkor har alltid varit bilar designade för att utnyttja utrymme på smartast möjliga sätt. Detta i kombination med elektrifieringen gör oss mer relevanta än någonsin för den urbana, medvetna bilköparen. Att fler tar steget mot våra elbilsmodeller går i linje med vårt mål om att senast år 2030 vara ett helt elektriskt varumärke, säger Tina Jarlerud, chef för MINI Norra Europa.

Vässat den digitala upplevelsen

Under året har man fortsatt förenklat erbjudandet vilket gjort det tryggare och enklare att köpa MINI. Även den digitala kundupplevelsen har förbättrats genom MINI Online Store – en digital knutpunkt där kunden kan hitta alla bilar i landet tillgängliga för snabb leverans tillsammans med en transparent prisbild.

– Med innovation och kreativitet djupt rotat i vårt DNA strävar MINI alltid efter att göra både bilarna och själva köpupplevelsen så bra och lustfylld som möjligt. MINI Online Store är uppskattat och gör det enklare och snabbare för kunden att hitta just sin MINI, säger Tina Jarlerud.

2023 presenteras nästa generations elektrifierade MINI

Redan 2023 presenterar MINI den första modellen i nästa generation av bilar med helelektrisk drivlina. Basutbudet framöver kommer att inkludera en MINI 3-dörrarsmodell i småbilssegmentet och en ny crossover-modell i kompaktsegmentet. Dessutom arbetar MINI på nya modellkoncept för John Cooper Works med elektrisk drivlina.