Nyheter

Liebherr utökar sin användning av Neste MY Förnybar Diesel

Från och med januari 2022 kommer Liebherr att utöka sin användning av Neste MY Renewable Diesel™  till fabriken i Kirchdorf, där företaget  utvecklar och tillverkar hydrauliska grävmaskiner, materialhanteringsmaskiner och ledtruckar.

Den förnybara dieseln, producerad av Neste används vid den första påfyllningen och testning samt i fabrikens hela vagnpark.

Liebherr har redan drivit mobil- och bandkranarna i sin fabrik i Ehingen exklusivt med Neste MY Förnybar Diesel™ sedan september 2021. Liebherr är en global ledare inom tillverkning av mobilkranar.

Under de senaste månaderna har Liebherr förberett hela sitt utbud av mobilkranar och bandkranar för förnybar diesel. Dieselmotorerna har kontrollerats, certifierats och godkänts av tillverkarna. Kunderna och företagets egna provningsavdelning har också utfört omfattande tester av kranar som drivs med förnybar diesel. Testerna som krävdes för godkännandet utfördes med Neste MY Förnybar Diesel.

– Vi kommer att kunna spara 2,5 miljoner liter fossil diesel varje år genom att byta till Neste MY Förnybar Diesel. Det innebär en årlig minskning med ungefär 6 500 ton koldioxid, förklarar Ulrich Heusel, produktionsdirektör på Liebherr-Werk Ehingen GmbH.

Neste MY Förnybar Diesel är ett mer hållbart alternativ än fossil diesel. Genom byte till förnybar diesel kan maskiner i den befintliga diesel vagnparken världen över börja minska växthusgasutsläppen redan nu. Genom att använda Neste MY Förnybar Diesel som första påfyllningsbränsle och godkänna det i alla sina maskiner, inklusive de äldre, möjliggör Liebherr för sina kunder att minska utsläppen från sin verksamhet.

– Vi är mycket stolta över att arbeta tillsammans med Liebherr. Tack vare att de även godkänner Neste MY Förnybar Diesel i äldre maskiner blir det lättare för byggindustrin att minska sina klimatutsläpp direkt”, säger Carl Nyberg Executive Vice President Renewable Road Transportation på Neste. ”Vi har ett åtagande att hjälpa våra kunder att minska växthusgasutsläppen med minst 20 miljoner ton varje år fram till 2030, fortsätter Carl Nyberg.