Nyheter

Lyxkryssaren Celebrity Beyond: Första eldprovet utanför skeppsvarvet avklarat

27 april sjösätter Celebrity Cruises den nya lyxkryssaren Celebrity Beyond. I helgen gjorde hon sitt första eldprov på vatten, strax utanför skeppsvarvet Chantiers de l’ Atlantique shipyard i Saint Nazaire, Frankike – med den kvinnliga kaptenen Kate McCue vid rodret.

– Successfully completing these sea trials was a thrill of a lifetime for me, said Celebrity Beyond Captain Kate McCue. Her smooth sailing and maneuverability is a testament to her innovative design and I can’t wait to take the helm of this awe-inspiring ship and take our guests to equally beautiful destinations.

Celebrity Beyond gör sin jungfruresa 27 April, 2022, från Southampton, England och kryssar sedan vidare till Bordeaux i Frankrike, Lissabon i Portugal, Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca och Barcelona, i Spanien.

Premiärkryssningen varar i 10 nätter. Därefter väntar olika kryssningsresor kring Medelhavet, bland annat nio nätter på Italienska Rivieran och Frankrike och 10-nätterskrysnningar i den grekiska övärlden till och med början av oktober, innan fartyget förflyttas till Karibien.

Celebrity Beyond blir det tredje fartyget i den nydanande Celebrity Edge-serien och blir störst i klassen med 17 våningar. Fartyget blir även 21 meter längre än sina föregångare Celebrity Edge(2018) och Celebrity ApexSM(2020).  

Det nya fartyget får en kvinnlig kapten vid rodret: Kate McCue – USA:s första kvinnliga kryssningsfartygkapten. Kate utsågs till kapten på Celebrity Cruises 2015 och är fortsatt världens enda amerikanska fartygskapten.

En film från testseglingen:

https://we.tl/t-75k1RDZFw0