Nyheter

Dagens Infrastruktur – Sveriges snabbast växande branschsite?

Förmodligen. Sedan 1:a januari i har Stordåhds samtliga siter (svenskbyggtidning.se, nordiskaprojekt.se, dagensinfrastruktur.se, nyaprojekt.se, byggastockholm.se och svenskfastighetsutveckling.se) vuxit med ca. 30%!

Vi fick en kort intervju med chefredaktören och skaparen av siterna – Jon Mattias Högberg – om denna positiva utveckling och vilka nyheter vi har att vänta under våren.

– Vad tror du är hemligheten bakom framgången?

– Ett envist och träget arbete brukar ge resultat eller: ”Droppen urholkar stenen – inte genom kraft utan att genom att falla ofta”. Det stämmer verkligen. Vår passion är att ge våra läsare de dagliga uppdateringarna om vad som händer i respektive bransch och samtidigt leverera nyheter som få eller inga har. Här har vi även stor hjälp av våra läsare som skickar in tips, pressmeddelanden m.m. om vad som händer just dem.

– Så, vad händer under våren?

– Ja, vi har ju den Årets Stora Mässa – Nordbygg – i april. Där kommer Nya Projekt att ge ut ett E-magasin varje dag under mässan med nyheter från utställare. Vi kommer även lansera en ny site med fokus på hållbart och grönt byggande. Sen kommer vi även att sjösätta ytterligare ett E-magasin under Nya Projekt-hatten: Nya Projekt Grön Transport. Just våra editioner runt Nya Projekt har varit en stor framgång med en total räckvidd på runt 100 000 idag.

– Mycket på gång under våren, förstår jag. Vad ser du framöver – på längre sikt – när det gäller Stordåhds digitala aktiviteter?

– Ja, det är en ambitiös plan. Men vi kommer att klara det. Sen vill jag understryka att det är ett starkt gäng av säljare, Art Director och projektledare som står bakom denna framgång. Ska jag se in i framtiden så tror jag, kanske inte så överraskande, att allt som har med Internet kommer att växa för vår del. Snabbt. Och där gäller det för oss att hänga med: Där våra läsare finns – där kommer vi att möta dem!

– Sen vill vi alltid vara generösa gentemot våra annonsörer – både i våra E-magasin och på våra nätsidor: Ett starkt erbjudande efter principen att alla ska ha möjlighet att annonsera. Där tycker jag att vi är på god väg att lyckas med en prissättning som ger många möjlighet att annonsera.

Den ökning som vi ser idag innebär att kommer att ligga runt 100 000 besök per månad på samtliga av våra siter.

En ökning som ger oss i redaktion inspiration till att skapa än bättre siter med än bättre och aktuellt innehåll.