Nyheter

Elkedjan i samarbete med Monta – går in på operatörsmarknaden för elbilsladdning

Genom att kombinera Elkedjans installationer med Montas mjukvara kommer Elkedjans installatörer att lokalt kunna konkurrera mot de stora laddoperatörerna för elbilar. Partnerskapet, som innebär att Montas mjukvara används vid majoriteten av Elkedjans befintliga laddstationer och vid nyinstallationer, öppnar upp möjligheter för Elkedjans installatörer att skapa storskaliga laddplatser för elbilar – vilket tidigare bara varit möjligt för större operatörer.

Elkedjans installatörer kommer att installera över 4000 laddpunkter med Monta under 2022.

Laddplattformen Monta och Elkedjan, en medlemsägd kedja för elektriker, meddelar idag att man ingår partnerskap. Med hjälp av Monta som samlar in förfrågningar från företag, organisationer och privatpersoner ska Elkedjans installatörer enklare kunna delta i upphandlingar av laddpunktslösningar i sitt område. Samarbetet ska även ge installatörer hos Elkedjan, som samlar över 1600 elektriker på 150 bolag över hela Sverige, möjlighet att skapa storskaliga laddplatser, vilket tidigare bara har varit möjligt för större operatörer. Därmed öppnas nya affärsmöjligheter upp för Elkedjans installatörer som kan konkurrera mot de stora laddoperatörerna.

– Elbilsomställningen bromsas idag av ett allt större underskott av laddpunkter. Elkedjan kommer att vara en viktig partner i arbetet att göra laddinfrastruktur mer tillgänglig för de som vill delta i omställningen. Tillsammans med Elkedjans stora nätverk av lokala installationsexperter som finns spridda över hela landet ser vi fram emot att nå Sveriges alla hörn för att förbättra laddmöjligheterna för elbilsanvändare, säger Marcus Enetjärn, Sverigechef på Monta.

Samarbetet är en del av Elkedjans e-mobilitysatsning för att bidra till den gröna omställningen.  Elkedjan stärker dessutom sitt erbjudande mot sina kunder, då de får en helhetslösning vid installation. Med Montas mjukvara inkluderad vid installation kan Elkedjans kunder; företag, organisationer och privatpersoner, skapa användare samt ställa in priser och åtkomstnivåer för sina laddstationer, för att tillhandahålla sina laddpunkter för ännu fler elbilsägare. Ägare av laddstationer och elbilsägare får dessutom tillgång till kundsupport dygnet runt.

Montas mjukvara gör att Elkedjan kan använda hårdvara från vilken leverantör de vill vid installation, då Monta kan integreras med 75 olika tillverkare av laddpunkter.