Nyheter

Ny hållbarhetschef för NCC Infrastructure

Pernilla Löfås återvänder till NCC och tillträder som hållbarhetschef för affärsområde NCC Infrastructure den 1 april.

Pernilla Löfås kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Derome. Dessförinnan arbetade hon i NCC Building Sweden med hållbarhet i olika strategiska roller under sju år.

− Jag är glad över att välkomna Pernilla tillbaka till NCC, nu som hållbarhetschef för NCC Infrastructure. Under 2022 kommer vi att öka vårt klimatfokus och Pernilla är rätt person att leda detta arbete, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Som hållbarhetschef för NCC Infrastructure kommer Pernilla att fortsätta arbetet med att utveckla affärsområdet inom hållbarhet.

− Jag är glad och stolt över att ha fått förtroende att som hållbarhetschef leda och driva hållbarhetsarbetet på NCC Infrastructure. Sedan mina tidigare år på NCC vet jag hur många kloka kunniga kollegor det finns inom organisationen och jag ser fram emot att tillsammans med dem utveckla NCC för att på ett hållbart sätt kunna effektivisera vårt klimatarbete.

NCC Infrastructure bygger infrastruktur för resor, transporter, energi, vattenrening och anläggningar för basindustrin i Sverige, Norge och Danmark. Affärsområdet har expertis inom hela kedjan från rådgivning i tidiga skeden, projektering och konstruktion, till produktion och underhåll.