Nyheter

Platform Basket har täppt till luckan i deras serie av höglyftande larvburna liftar

Scantruck AB fyllde ett tomrum i deras breda program av liftar, då företaget förra året säkrade agenturen på det italienska märket Platform Baskets larvburna bomliftar. Nu har Platform Basket gjort sitt redan kompletta sortiment ännu starkare med en ny lift som placerar sig nära toppen i deras utbud sett till lyfthöjd.

Den helt nya Spider 39T är faktiskt tvåa sett till lyfthöjd med en arbetshöjd på nästan 39 meter.

Platform Baskets larvburna liftar känns lätt igen tack vare de långa spindelbenen. När de är infällda och liften befinner sig i transportläge, så gör de kompakta yttermåtten att liften är väldigt smidig att manövrera även i trånga utrymmen. När liften är på plats fälls de enkelt ut och ger en väldigt hög stabilitet.

Den nya liften Spider 39T placerar sig kapacitetsmässigt mellan den mindre liften 33 och den större 43T, som är den största i Spider-familjen. 33: an finns i både el, diesel och hybridutförande och har en arbetshöjd på 33 meter. Med familjens överhuvud 43T möjliggör arbeten ända upp till 43 meter.

När det kommer till räckvidd, så ligger den nya Spider 39T tätt bakom 43T i kapacitet. Den når hela 16,7 meter vilken endast är en halv meter mindre än storebrorsan. De båda liftarna delar lyftkapaciteten 330kg i korgen.

Samma konstruktion och styrkor

– Den nya Spider 39T är i själva verket en nedskalad version av 43T. Det är byggd efter samma principer, och delar därför sina styrkor med den större larvburna liften. Maskinen säljs delvis som en ren dieselmaskin, men kan också fås som en hybrid där man kan välja om man vill köra den på diesel eller batteri. Platform Basket använder lithium-batterier, som nog alla är bekanta med via sina mobiltelefoner. De utmärks av att de tar laddning betydligt snabbare än klassiska batterier, berättar Lasse Weber som arbetar som produktchef på Scantruck.