Nyheter

Sigma Civil expanderar

Sigma Civil förvärvar majoriteten av aktierna i Scandinavian Tunneling & Civil Engineering, vilket innebär att de tar ytterligare ett steg mot sin målsättning att bli en stark aktör inom svensk samhällsbyggnad. Samgåendet av de båda verksamheterna innebär en tydligt förstärkning av kompetens och leveranskapacitet framförallt i Mälardalen.

Emil Pettersen som de senaste åren varit VD för Scandinavian Tunneling & Civil Engineering, ett bolag som han också var med att starta, får nu ansvaret för den här delen av Sigma Civil. Emil har lång och bred erfarenhet från byggbranschen och kommer att driva arbetet med den fortsatta utvecklingen av verksamheten. En verksamhet som efter sammanslagningen kommer att bestå av totalt 55 konsulter inom samhällsbyggnad i främst Mälardalen.

– Det här är helt rätt steg för Sigma Civil. Vi har hittat en partner med liknande bakgrund och kultur, som både förstärker och kompletterar vårt erbjudande till marknaden. Vi blir starkare som bolag, inte bara i Mälardalen utan även i hela Sverige, säger Anders Dannqvist, VD Sigma Civil.

– Det är väldigt roligt för oss att få vara med och fortsätta utvecklas på Sigma Civil. Vi blir ett starkt team och en bra bas för vidare expandering, både lokalt och nationellt, säger Emil Pettersen. Sigmas entreprenöriella kultur känns helt rätt för oss och vi ser fram emot en spännande resa tillsammans, fortsätter Emil.