Nyheter

FlexQube erhåller order från Siemens Mobility

Siemens Mobility Inc. beställer ytterligare materialhanteringsvagnar från FlexQube för ca 5 miljoner kronor. Siemens Mobility designar och tillverkar rälsfordon, lok, komponenter och system till mer än 30 transportföretag och städer i Nordamerika och har tillverkningsenheter i Sacramento i Kalifornien, Pittsburgh i Pennsylvania, Louisville samt Marion i Kentucky.

Vagnarna kommer att levereras under 2022. Siemens Mobility har varit en kund till FlexQube sedan 2017 och har kontinuerligt utökat sin vagnsflotta sedan dess.

FlexQube är ett teknikbolag med huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige, och är verksamt inom vagnsbaserad materialhantering genom ett patenterat modulkoncept. FlexQube utvecklar och designar kundanpassade lösningar för både robotiserad och mekaniserad vagnslogistik. Genom företagets egenutvecklade och unika automationskoncept erbjuds robusta och självkörande robotvagnar.

FlexQube har över 850 kunder i 35 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa.

FlexQubes kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Tesla, Amazon, Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.