Nyheter

Historisk milstolpe för dieselpriset passeras idag

Det historiska prisrallyt på drivmedel i Sverige fortsätter. Idag på morgonen så kostar en liter diesel över 25 kronor per liter efter en ny höjning. Även bensinpriset slår i taket – 22,04 kronor per liter. Det står klart efter att drivmedelskedjan Circle K meddelat nya höjningar på måndagsmorgonen.

Dieseln höjs med 70 öre till 25,47 kronor per liter. Och det är alltså första gången någonsin som priset på diesel överstiger 25 kronor.

Det är kriget i Ukraina som utlöst dramatiska rörelser och kraftigt stigande priser på bland annat råolja och oljeprodukter på världsmarknaden. Nu har effekterna slagit igenom även i Sverige.

Regeringen har signalerat att den analyserar om det behövs någon form av stöd för att mildra effekterna av de höga drivmedelspriserna. Samtidigt fortsätter oljepriserna att skjuta i höjden. På måndagsmorgonen har Nordsjöoljan (Brent) i skrivande stund rusat med drygt 9 procent till cirka 129 dollar per fat.