Nyheter

Ny partner till MobilityXlab

Polestar, som tillverkar eldrivna prestandabilar med fokus på framtidens mobilitet, presenteras idag som ny partner till MobilityXlab. Partnerskapet ger Polestar omedelbar access till innovationshubbens samarbetsplattform, öppen för startups som arbetar med innovationer inom området.

MobilityXlabs sex partners CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact, ser flera fördelar med att det helelektriska premiumvarumärket ansluter.

– Polestar kombinerar en omfattande fordonsexpertis med banbrytande teknologi, i en agil entreprenöriell kultur med ett tydligt fokus på hållbarhet. De blir därför en perfekt matchning för MobilityXlab och våra partners, säger Katarina Brud, Director MobilityXlab. Polestars marknadsposition gör att vårt erbjudande till startups blir ännu mer attraktivt, vilket är en vinst för alla involverade.

Polestar, som blir den första partnern att ansluta till MobilityXlab sedan starten i oktober 2017, ser stora möjligheter till globala samarbeten med både startupbolag och övriga partners.

Att bli partner till MobilityXlab passar väl in i Polestars strategi för snabb tillväxt och ger oss ett större inflytande i industrin för att accelerera teknisk innovation. Vi letar ständigt efter nya startupbolag som kan addera värde i vår verksamhet och som vill förbättra samhället tillsammans med oss, vilket i slutändan gynnar våra kunder. MobilityXlab är en perfekt plattform för detta. Vi förväntar oss också bra samarbeten mellan oss partnerbolag, kommenterar Nils Mösko, Global Head of Strategy and Business Development hos Polestar.

Det unika med MobilityXlab är närheten till sina världsledande industripartners, vars representanter är mycket involverade i verksamheten i allt från att screena nya sökande till att leda samverkansprojekt. För att bli utvald till MobilityXlabs program måste minst två partners vara intresserade av startupbolaget och dess innovation.

– Vi ser ett stort värde i att Polestar blir en del av ekosystemet på Lindholmen Science Park. De kommer att bidra till vår gemensamma agenda med sitt fokus på hållbarhet och intresse i att samverka med andra bolag, samt attrahera nya spännande startups, avslutar Tord Hermansson, vd Lindholmen Science Park AB.

Partnerskapet har godkänts av MobilityXlabs styrelse och Polestar är därför fullvärdig partner från dagens datum.

På bilden: Katarina Brud välkomnar Nils Mösko och Polestar som ny partner till MobilityXlab

Foto: Lindholmen Science Park

MOBILITYXLAB I KORTHET

MobilityXlab är en innovationshub som grundades i oktober 2017 av industribolagen Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact. CEVT anslöt i december samma år. Under MobilityXlabs första fyra år har innovationshuben fått ansökningar av startupbolag från mer än 50 länder, bjudit in 69 att delta vilket lett till mer 72 koncepttest (PoC) och 12 kommersiella kontrakt/ partnerskap. MobilityXlab drivs av Lindholmen Science Park med stöd från Vinnova och Västra Götalandsregionen.

OM POLESTAR

Polestar startades 2017 som en ny, oberoende svensk tillverkare av elbilar i premiumsegmentet. Bolaget grundades av Volvo Cars och Geely Holding och Polestar åtnjuter tekniska och konstruktionsmässiga synergier med Volvo Cars, med betydande stordriftsfördelar som resultat. Företagets globala huvudkontor är beläget i Göteborg och dess bilar finns idag ute på vägarna på marknader i Europa, Nordamerika och Kina. 2023 planerar Polestar att finnas på totalt 30 marknader världen över.