Nyheter

Alla transporter är möjliga för nischade Tungdragarna

Tungdragarna är specialister inom transportbranschen med många års erfarenhet och kan genom samarbete i ett nätverk av åkeriföretag erbjuda en rikstäckande transportorganisation för de allra största och svåraste transportuppdragen.

– Vi är hårt nischade och fokuserade på just tunga transporter och specialtransporter och att erbjuda det allra bästa för kunden, säger Hampus Karlberg, som är transportplanerare vid Tungdragarna. All kunskap finns in house när man ringer till oss. Vi sysselsätter tillsammans med våra underleverantörer bortåt 30 bilar.

De flesta transporterna utförs med jumbotrailer som har 17 flakmeter och lastar mellan 34 och 39 ton, men vi har även maskintrailer för de tyngre transporterna, som kan lasta upp till 85 ton. Skulle godset vara ännu större så klarar vi även det.

– De vanligaste transporterna gäller olika typer av maskiner, grävare, borriggar till olika byggarbetsplatser, men också leveranstransport av nya större fordon och maskiner från återförsäljare till kunder. En av våra största kunder är Swecon, återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner, dumprar, hjullastare med mera. Bland uppdragsgivarna finns också exempelvis Hitachi, Delvator och Liebherr.

Ingenting är omöjligt

Grundinställningen är att ingen transport är omöjlig. Kvalitet, ansvar och kompetens är viktiga ledord och uppdrag utförs i nära kommunikation med chaufförer och myndigheter. Erbjudandet gäller allt inom maskintransporter, bredtransporter, trailertransporter, tungtransporter, specialtransporter och därtill hjälp med eskort och tillstånd när så behövs. Varningsbilar och vägtransportledare är självklarheter. Vidare utförs rekognoseringsuppdrag för färdvägsintyg för transportprojekt som ska dokumenteras.

Just nu är Tungdragarna bland annat engagerade vid utbyggnaden av Västkustbanan till dubbelspår med tunnel under Varberg.

– Vi kör mycket åt Implenia, som är totalentreprenör vid tunnelbygget. Här handlar det bland annat om förflyttning av borrutrustning, säger Hampus Karlberg.

Företaget Tungdragarna startades och har sitt säte i Sundsvall, men verkar över hela Sverige plus Norge, Finland och i viss mån Danmark.

Effektiv kunnig organisation

– Vår styrka är att vi har en liten effektiv organisation som kan branschen och som får allt att flyta på bra. Vi är duktiga på att lösa kundens transportbehov och vi låter inte vem som helst köra. Vi har chaufförer med stor kompetens och mycket lång erfarenhet av svåra uppdrag. Vi ombesörjer allt från tillståndsansökan till genomförd transport.

www.tungdragarna.se

På bilden: Transport av en av Implenias gruvmaskiner som väger drygt 50 ton