Nyheter

Fack och arbetsgivare vill ha klara besked om arbetet i Sveriges hamnar

Svenska Transportarbetareförbundet och Sveriges Hamnar uppmanar Sveriges regering att besluta hur ryska och ryskkontrollerade fartyg ska hanteras i Sveriges hamnar. Arbetsmarknadens parter är bekymrade över situationen i Sveriges närhet och uppmanar regeringen att ta ett tydligt och kraftfullt beslut i frågan.

Man står bakom intentionen med Europaparlamentets resolution och har förståelse för att alla restriktioner bör ske EU-gemensamt. Redan nu har några  medlemsstater gått före och stoppar ryska fartyg i sina hamnar.

– Vi vill se tydligare beslut från regeringen när det gäller hur ryskkontrollerade fartyg ska hanteras i Svenska hamnar och det brådskar, säger Marcus Dahlsten Vd Sveriges Hamnar.

– Situationen är allvarlig och vi behöver tydliga regler för våra medlemmar som jobbar i hamnarna, säger Tommy Wreeth ordförande Transport.