Nyheter

Västerås nya elbuss

Den första i raden av nya elbussar har nu levererats till Svealandstrafikens depå i Västerås. De nya elbussarna från Volvo, med plats för 120 personer och med en räckvidd på 200 km, planeras att tas i drift i början av hösten 2022.

Som en del i arbetet med att elektrifiera delar av sin bussflotta beställde Svealandstrafiken under 2021 tio elbussar från Volvo, med option på ytterligare sju, som ska trafikera Västerås med omnejd. Nu har den första av de beställda elbussarna rullat in genom grindarna på Svealandstrafikens depå i Västerås, och bussarna planeras gå ut i trafik i början av hösten 2022.

– Det känns mycket bra att vi nu tar nästa steg i vårt arbete med att utveckla vår bussflotta. De nya bussarna kommer inte bara att bidra till en tystare stadskärna utan också till en bättre arbetsmiljö för våra förare, vilket är något som känns väldigt bra, säger Peter Liss, vd på Svealandstrafiken.

Den nya bussen från Volvo, en ledbuss av modellen Volvo 7900 Electric, kan ta upp till 120 personer och har en räckvidd på 200 km mellan laddningarna. Under början av 2022 kommer upphandling av elbussar till Örebro län påbörjas, med planerad leverans av de nya bussarna under 2023.