Nyheter

XPENG lanserar P5 som sin första modell i Sverige

XPENG P5 blir den första modellen som lanseras på den svenska marknaden. Den smarta elbilen har väckt stort intresse alltsedan XPENG Experience Store öppnande i Westfield Mall of Scandinavia i februari. Från idag är det också möjligt att för-reservera bilen online via XPENGs hemsida eller mobilapp.

Intresset för XPENG har varit stort sedan etableringen i Sverige presenterades i november. Ända sedan öppningen har butiken attraherat ett mycket stort antal besökare och redan de första dagarna efterfrågades möjligheten att för-reservera modellerna. Något som nu alltså blir möjligt. (Alla för-reserveringar sker utan några krav på att köpa bilen).

– Det är tydligt att intresset för XPENG är stort hos svenskarna. Många har besökt butiken och velat för-reservera sin egen XPENG P5. Mottagandet i Sverige har varit fantastiskt och vi ser fram emot att nu kunna ta nästa steg i vår etablering och uppleva att XPENG:s elbilar rullar på de svenska vägarna, säger Elvis Cheng, regionchef för XPENG i Norden.

XPENG P5 – Intelligence that moves you

XPENG P5 är en mellanstor familjevänlig sedan, utrustad med XPENGs egenutvecklade Advanced Driver Assistance System (XPILOT, v 2.5), och det intelligenta operativsystemet – Xmart OS. P5 kombinerar den avancerade nivån av förarassistans med mycket god passagerarkomfort och bekvämlighet. Genom uppgraderingar av firmware over-the-air (OTA) kommer P5 kontinuerligt att ge kunderna nya features och optimerade funktioner.

Den eleganta aerodynamiska profilen, ett stort soltak i glas, snygg fastback och diskret bakspoiler och ett batteri på 66 kWh ger P5 en räckvidd på 465 km WLTP.

Xmart OS ger omfattande möjligheter till funktionsstyrning från förarplatsen, med en 12,3-tums LCD-instrumentbräda, en 15,6-tums FHD högupplöst stor mittdisplay (1920 * 1080), röststyrning i bilen som kan skilja mellan förar- och passagerarpositioner och ett bibliotek av appar i bilen för att hjälpa, informera och underhålla förare och passagerare.

Den intelligenta funktionsstyrningen är integrerad i den eleganta interiören, med uppvärmda säten i konstläder, Xfreebreaths intelligenta luftreningssystem och ett avancerat surroundljudsystem. Många fordonsfunktioner kan också nås via mobiltelefonens fjärrkontroll.

För extra bekvämlighet har P5 26 förvaringsfack och en 450L stor bagagelucka med ett ytterligare 70L fack under.

För-reserveringen är helt digitaliserad och går från och med idag att göra både på XPENGs hemsida (https://heyxpeng.com/se/) och XPENGs egenutvecklade mobilapp. P5-provkörningarna kommer att påbörjas i början av andra kvartalet 2022.

Ytterligare information om försäljning och provkörningar för XPENG P5 kommer att släppas under våren.