Nyheter

Branschen som anammat delningsekonomin

Användningen av delningsekonomiska tjänster ökar i snabb takt och flera olika branscher och företag anammar konceptet. Inte minst förvaringsbranschen som ligger i framkant och snabbt omfamnat delningsekonomin.

Ett exempel på detta är samarbetet med teknikföretaget Freetrailer som möjliggör gratis lån av släpvagnar hos utvalda förvaringsföretag.

Delningsekonomiska tjänster syftar till att samnyttja varor genom uthyrning, delning och lån istället för att äga själv. Det råder inga tvivel om att konceptet snabbt vuxit i popularitet tack vare sina ekonomiska och miljömässiga fördelar.

Freetrailer är ett företag som erbjuder just delningsekonomiska tjänster genom kostnadsfri utlåning av släpvagnar. Idag har Freetrailer över 800 släpvagnar till utlåning i Sverige fördelat på hela 250 upphämtningsplatser.

Förvaringsföretag så som 24Storage och Pelican Self Storage är några av de som väljer att komplettera sitt utbud med att erbjuda utlåning av släpvagnar till sina kunder och allmänheten.

– Det är väldigt roligt att se hur olika branscher omfamnat det delningsekonomiska konceptet. Vi ser dagligen hur användningen av vår tjänst ökar och vi fortsätter att inleda nya spännande samarbeten. I Sverige hade vi under det sista halvåret av 2021 en utveckling av antalet uthyrningar på 32 procent. Vi fortsätter att utvecklas och expanderar till fler branscher som vill kunna underlätta för kunder med delningsekonomiska lösningar, säger Johan Wijkander, Country Manager Sverige på Freetrailer.

Nu finns nya släpvagnar att låna på hela 43 platser runt om hos olika förvaringsföretag i Sverige. Safe Storage i Kungsbacka är ett av de nyaste tillskotten som fått två nya släpvagnar levererade. Allmänheten kan gå dit och låna vagnarna smidigt på egen hand. Alla Freetrailers släpvagnarna är nämligen utrustade med låset Freelock som är Bluetooth-drivet. Genom Freetrailers app kan användaren därför låsa upp och återlämna släpvagnarna helt själva.

– Vi på Safe storage har som mål att göra det så smidigt som möjligt för våra kunder att förvara sina ägodelar. Att dessutom kunna erbjuda kunderna i Kungsbacka ett enkelt sätt att frakta hit allt känns verkligen viktigt. Det blir en ännu bättre kundupplevelse från start till slut och går i linje med hela vårt koncept, säger Jonathan Marenius, VD på Safe Storage.

Förvaringsföretagens upphämtningsplatser:
24Storage Borås Regementet
24Storage Handen
24Storage Hisings Backa
24Storage Hyllie
24Storage Kallhäll
24Storage Kungsbacka 24Storage Kungälv
24Storage Malmö Lundavägen 24Storage Orminge
24Storage Trollhättan
24Storage Tumba
24Storage Tyresö
24Storage Uddevalla
24Storage Uppsala
24Storage Vallentuna
24Storage Vällingby
24Storage Västerås
Eget Förråd Norrköping
Förrådet Stora Höga