Nyheter

Mycronic erhåller order på en SLX-maskritare

Mycronic AB har erhållit en order på en SLX-maskritare från en befintlig kund i Asien. Ordervärdet ligger i intervallet 4-6 MUSD. Systemet är planerat att levereras under det tredje kvartalet 2022.

Den laserbaserade maskritaren SLX möter en stigande efterfrågan på fotomasker till halvledarindustrin, samt ett kommande ersättnings- och moderniseringsbehov.

Fotomasker tillverkade av laserbaserade maskritare är mycket viktiga och står för 70-75 procent av alla producerade fotomasker för halvledartillverkning. SLX är en ny och modern maskritare baserad på samma teknologi som Mycronics maskritare för bildskärmar.

– Den starka globala efterfrågan på halvledare fortsätter att driva behovet av fler fotomasker och SLX-maskritaren är väl lämpad att möta detta behov. Vi är glada över att återigen kunna offentliggöra en order på en andra SLX till en befintlig kund, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic.

Mycronic erbjuder maskritare inom bildskärmstillverkning och produktion av halvledare.

Om Mycronic
Mycronic är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning med höga krav på precision och flexibilitet till elektronikindustrin. Mycronics huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland, USA och Vietnam. Mycronic är noterat på Nasdaq Stockholm.
www.mycronic.com