Nyheter

SALTO Systems förvärvar innovatör inom ansiktsigenkänning

SALTO Systems, en ledande tillverkare av elektronisk passerkontroll för moderna byggnader, investerar i innovatören av automatisk ansiktsigenkänningsteknik Cognitec Systems.

Under de senaste åren har vi upplevt förändringar och evolutioner inom digital transformation globalt. Hela industrier har omarbetats och människor använder nu allt mer digitala metoder för att arbeta, leva, lära sig och underhållas.

Digitala referenser, digitala identiteter och ansiktsigenkänning håller på att bli den nya standarden inom alla branscher, vilket gör automatisk ansiktsigenkänning till en nyckelteknologi för att möta marknadens behov.

– Att samarbeta med Cognitec ger SALTO Systems möjligheten att integrera framväxande biometri, ansiktsigenkänning och artificiell intelligens i våra koncernprodukter och plattformar för att skapa nya lösningar och tjänster som gynnar alla våra kunder, säger Marc Handels, Chief Technology Innovation Officer för SALTO Systems.

Cognitecs Chief Executive Officer Alfredo Herrera säger att han välkomnar partnerskapet som kommer att gynna både företaget och alla kunder.

– SALTO Systems är ett starkt företag och globalt välpositionerat. Deras växande ffootprint ger oss en otrolig möjlighet att nå de snabbast växande marknaderna inom ansiktsigenkänning och samtidigt utöka vår etablerade verksamhet med våra etablerade produkter, säger Herrera. Sedan vi grundades har Cognitec varit det enda företaget i världen som enbart har arbetat med ansiktsigenkänningsteknologier. Eftersom vi är innovatörer är det vettigt för oss att gå ihop med en partner som SALTO Systems, en respekterad verksamhet inom säkerhetsbranschen.

Cognitec, växande aktör inom ansiktsigenkänning, levererar via sin egenutvecklade teknologi, pålitliga identiteter, integritet och implementering av säkerhetspolicy. Genom att investera i Cognitec kan SALTO Systems kontrollera teknologin från dess ursprung, med ett brett utbud av applikationer både för befintliga och framtida SALTO-kunder.

Cognitec, med huvudkontor i Tyskland, har kontor i Australien, Spanien och USA, inklusive ett stort team av forskare och ingenjörer dedikerade till FoU vid det tyska huvudkontoret. Cognitecs portfölj inkluderar lösningar för sökning av ansiktsbilddatabas, inspelad videoundersökning, videoscreening i realtid och personanalys, gränskontroll, ICAO-kompatibel bildinsamling och bedömning av ansiktsbildkvalitet.

Företagets flaggskepp FaceVACS-algoritm har kontinuerligt validerats av NISTs (National Institute for Standards & Technology) prestandatester. Sedan starten 2002 har Cognitec samarbetat med statliga myndigheter, brottsbekämpande myndigheter och kommersiella kunder i mer än 50 länder. Som exempel använder den tyska gränspolisen Cognitec-teknik för att underlätta automatiserade passkontroller och biometrisk fotoinsamling inom European Entry-Exit System (EES).

Om Cognitec
Cognitec Systems grundades 2002 i Dresden, Tyskland, av ett team av experter som insåg den växande efterfrågan på biometriska mjukvaru- och hårdvarulösningar. Grundarna har arbetat med algoritmer för FaceVACS-teknologin sedan 1995, och har levererat marknadsledande produkter till myndigheter och industrikunder över hela världen sedan 1996. Utvecklingen av produkterna och tillväxten av företaget bygger på kunskap hos företagets forskare och mjukvaruingenjörer.