Nyheter

Hitachi Energy påskyndar hållbar mobilitet i Berlin

Grid-eMotion™ Fleet smart laddlösning ska hjälpa Berlin att nå sitt mål om en utsläppsfri bussflotta till 2030. 

Hitachi Energy har vunnit en order från Berliner Verkehrsbe-triebe (BVG), Tysklands största kommunala kollektivtrafikföretag, för att leverera Grid-eMotionTM Fleet – smart laddinfrastruktur för att hjälpa BVG att övergå till hållbar mobilitet i Berlin, landets huvudstad.

Hitachi Energy kommer att tillhandahålla en komplett Grid-eMotion Fleet laddlösning från elnät till laddpunkt för de kommande två bussdepåerna som ska konverteras i ett elektrifieringsprogram.

Hitachi Energys lösning är kompakt och platsbesparande med låga bulleremissioner och hög tillförlitlighet – tre nyckelkrav för bussdepåer i en tätbefolkad stadsmiljö, där utrymmet är begränsat och felfri laddning är avgörande för att bussarna ska gå i tid.