Nyheter

Bygger Volvo Truck Center i Göteborg

Peab har fått uppdraget att bygga en ny verkstadsanläggning och kontor i Bäckebol i Göteborg. Beställare är Volvo Lastvagnar Sverige AB och kontraktssumman uppgår till 248 miljoner svenska kronor. 

Volvo Truck Center innefattar en ny toppmodern framtidssäkrad verkstadsanläggning i Göteborg som blir den största anläggningen i sitt slag för Volvo Lastvagnar Sverige AB. Anläggningen ska innehålla kontorsbyggnad och lager som sammanlänkas med tre hallbyggnader.

Dessa ska ha den senaste tekniken inom verkstadsmiljöer och vara anpassade för service av framtidens fordon. Byggnaden blir 142 meter lång och 90 meter bred och får en sammanlagd area på 12 000 kvadratmeter. Utöver verkstaden och reservdelslagret byggs en matsal, personalutrymmen och kontorslokaler både för Volvo Truck Center och Volvo Lastvagnars svenska marknadsbolag.

– När Volvo Lastvagnar Sverige AB nu utvecklar sin verksamhet i Göteborg är det glädjande att Peab får förtroendet att återigen vara med i företagets framtidssatsning. Verkstadsanläggningen har flera speciella lösningar där vår bredd och erfarenhet av hall- och kontorsprojekt kommer väl till pass, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna genomföra den här satsningen i Göteborg tillsammans med Peab och skapa en förstklassig serviceanläggning för både lastbilar och bussar, som ska stå rustad för många år framåt. Här kommer vi att kunna ge full service till alla, oavsett om fordonen drivs på diesel, HVO, gas eller el, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Truck Center.

Uppdraget är en totalentreprenad i utökad samverkan/partnering med omedelbar byggstart. Arbetets första etapp förväntas vara färdigställt under första kvartalet 2024 och andra etappen under första kvartalet 2025.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2022.

Illustration: Volvo Lastvagnar Sverige AB