Nyheter

Socialdemokraterna, Malmö: ”Att skånska moderater viker ner sig för partiet på nationellt plan missgynnar Skåne”

”Att Moderaterna nu förespråkar stambanor med lägre hastigheter skapar en otydlighet om vad som är bäst för Skåne i förhållande till staten, det skånska näringslivet och danska kommuner och regioner.”

Det skriver de tre socialdemokraterna Katrin Stjernfeldt Jammeh, Anders Almgren och Jan Björklund, ledande kommunala företrädare i Malmö, Lund och Helsingborg i en debattartikel i Sydsvenskan:

”Nyligen meddelade nationella, skånska och lokala företrädare för Moderaterna att partiet internt har enats om att säga nej till ny höghastighetsjärnväg mellan Lund och Hässleholm. I stället förordar Moderaterna nu stambanor med lägre hastigheter i Skåne. Beskedet omkullkastar många års arbete med att över parti- och kommungränser skapa en samsyn när det gäller vilka satsningar på infrastruktur i Skåne staten bör prioritera.”

”Att Moderaterna nu förespråkar stambanor med lägre hastigheter skapar också en otydlighet om vad som är bäst för Skåne i förhållande till staten, det skånska näringslivet och danska kommuner och regioner.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2022-03-17/att-skanska-moderater-viker-ner-sig-for-partiet-pa-nationellt-plan-riskerar-att-missgynna-skane