Nyheter

XPENG blir medlem i branschorganisationerna AVERE, BIL Sweden och RAI Vereniging

Elbilstillverkaren XPENG meddelade i veckan att man har anslutit sig till tre stora europeiska branschorganisationer, European Association for Electromobility (AVERE), BIL Sweden och Royal RAI Vereniging/RAI Association (RAI), vilket understryker företagets långsiktiga engagemang för att utveckla det smarta och koldioxidneutrala mobilitetsekosystemet i Europa.

Med sin expertis inom innovativ teknik och hållbar mobilitet kommer XPENG att bidra med värdefulla insikter för smarta elbilar, vilket bidrar till utvecklingen och implementeringen av EU-kommissionens strategi för hållbar och smart mobilitet.

– Vi uppskattar det extraordinära engagemang som Europa har för koldioxidneutralitet och hållbar mobilitet. Vår vision är att utveckla framtidens mobilitet med smart teknik som ligger i framkant. Genom att stärka våra branschförbindelser och aktivt samarbeta med den europeiska bilsektorn hoppas vi på att kunna påskynda utvecklingen av elektrifiering-, digitalisering- och automationsteknologin för bilsektorn. XPENG kommer att fortsätta investera i innovation och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med bilintressenter i Europa för att nå vår delade vision: att bygga ett hållbart mobilitetsekosystem för framtiden, säger Leon He, vice vd för XPENG.

AVERE är den ledande europeiska intresseorganisationen, som främjar elektromobilitet och hållbara transporter över hela Europa. AVERE representerar och förespråkar elektromobilitet på uppdrag av industrin, akademin och elbilsanvändare på både EU-nivå och nationell nivå.

– Vi på AVERE är glada över att välkomna XPENG som medlem i och med att de fortsätter utveckla och investera i Europa. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med XPENG för att forma framtiden för smart och hållbar mobilitet, säger Philippe Vangeel, generalsekreterare på AVERE.

BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. Medlemsföretagen svarar tillsammans för runt 97 procent av nybilsförsäljningen i Sverige. För BIL Sweden är fordon en självklar del av det hållbara samhället där klimat, miljö, säkerhet, mobilitet, utveckling och tillväxt står i centrum.
BIL Swedens vision för år 2030: bygga långvariga och hållbara mobilitets- och transportlösningar.

– BIL Sweden vill verka för ett samhälle som når sina klimatmål genom långsiktigt teknikneutrala styrmedel som främjar energieffektivisering och förnyelse av fordonsflottan. Fordon som ska vara så energieffektiva att fossila bränslen kan fasas ut och ersättas med förnybara drivmedel och elektrifiering. Här tror jag att ett företag som XPENG, som är helt fokuserade på eldrift och smarta mobilitet- och tekniklösningar, verkligen kan var med och bidra. Jag ser verkligen fram emot att ha dem med i BIL Sweden, säger Mattias Bergman, vd på BIL Sweden.

– Genom medlemskapet vill vi vara en del av utvecklingen mot ett hållbart samhälle, för etableringen av elbilen och andra mobilitetslösningar. För oss är det bland annat viktigt att utbyggnaden av den infrastruktur som krävs för att konsumenterna ska våga ta steget över till 100-procentig eldrift av sina fordon skyndas på. Vi har under hela vår etablering i Sverige varit angelägna om att vara med och bidra till den här omställningen, säger Elvis Cheng, Norden, vd på XPENG.

The Royal RAI Vereniging representerar företagens intressen i mobilitetssektorn i Nederländerna, och spelar en aktiv roll när det kommer till att underlätta produktionen och försäljningen av fordon och fordonsdelar för sina 700 medlemmar, som tillsammans tillhandahåller alla former av vägtransporter.

– Vi är väldigt glada över att välkomna XPENG som vår nya medlem. XPENG spelar en viktig roll i den snabbt växande marknaden för elektrisk mobilitet, särskilt vad gäller personbilar i världen. Detta är nödvändigt när vi går mot ett mobilitetssystem med noll utsläpp för att möta våra miljö- och klimatmål. Den nederländska personbilsmarknaden leder initiativen i Europa när det kommer till elektrifiering och fungerar som en inkörsport till den europeiska personbilsmarknaden och är därför attraktiv för nykomlingar, säger Steven van Eijck, ordförande för Royal RAI Vereniging.