Nyheter

Nästa globala företag att etablera sig på Innovatum District

Elbilstillverkaren Polestar blir nästa i raden av expansionsstarka företag att etablera sig på Innovatum District i Trollhättan. På ytor om 700 kvm kontor och 500 kvm verkstad har 20-talet medarbetare redan flyttat in i moderna lokaler i Gunnar W Anderssons Passage.

Polestar, som bara funnits sedan 2017, har en häftig expansionskurva bakom sig och framtiden ser onekligen ljus ut för Göteborgsföretaget som tillverkar elbilar i prestandasegmentet. I takt med att Polestar fortsätter sin globala expansion med flera nya bilmodeller utökar elbilsföretaget nu sin verksamhet med nya lokaler på Innovatum District i Trollhättan. Ett 20-tal medarbetare har redan flyttat in i de 700 kvm stora kontorsytorna och den 500 kvm stora verkstaden. Fokus för Trollhättekontoret är utveckling och provningsverksamhet.

Ansvarig för etableringen av kontoret på Innovatum District är David Ekholm, som ansvarar för elmotorutveckling och transmissionsutveckling. Han förklarar att valet av plats för det nya satellitkontoret var enkelt.

– Det finns en hög kompetens inom automotive i Trollhättan, men också en stark tradition som både lever kvar och frodas sedan Saab-tiden. Många av mina medarbetare bor i Trollhättan så det var också av omtanke om dem som gjorde att valet föll på Innovatum District, säger David Ekholm.

Utöver att Innovatum District lockar i sin helhet så är områdets specifika koppling till forskning och utveckling en viktig bidragande faktor.

– Polestar fortsätter att växa och inte minst på forsknings- och utvecklingsavdelningen behöver vi rekrytera, och vi vet att det finns många med rätt kompetens i Trollhättan och övriga Västsverige, säger David Ekholm.

Kraftstadens VD Anders Torslid menar att Polestars starka varumärke linjerar med både Innovatum Districts och Trollhättans utvecklande profiler.

– Både Polestar och Trollhättan är omtalade för att visa mod och våga prova nya vägar. Förutsättningarna för att 1+1 ska bli 3 i känns optimala i denna kombination, förklarar Anders Torslid.

Helena Kortered, Näringslivschef i Trollhättans Stad menar att Polestars etablering i Trollhättan bekräftar stadens allt starkare position inom framtidens mobilitet.

– Vi är en attraktiv techstad även i praktiken, förklarar Helena Kortered.

Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, är övertygad om att Polestar kommer uppskatta den trollhätteanda och innovationskraft som finns i Trollhättan.

– Varmt välkomna till Trollhättan och Innovatum District. Ni kommer garanterat att trivas här, säger Paul Åkerlund.