Nyheter

Korta leveranstider för eldrivna transportbilar

Det pratas mycket om långa leveranstider på eldrivna personbilar idag. Men när det gäller transportbilar med eldrift är situationen mycket bättre. Det visar en rundringning som eComExpo har gjort. Flera tillverkare har bilar för omgående leverans.

För ett tag sedan meddelade M Sverige i ett pressmeddelande att det är leveranstid på ett år för eldrivna personbilar. Men nu visar det sig att situationen för transportbilar är betydligt mer positiv och att flera märken har bilar för omedelbar leverans.

– Det är sektorn för lätta transporter som står för de stora utsläppen, nu finns det en möjlighet för dess aktörer att agera, säger Anna Fägersten på eComExpo.

Såhär ser det ut vid en rundringning till de olika importörerna den 22 mars.

Citroën:

”Vi har eleveranstid på 12 månader för ë-Jumpy.”

Ford:

”Beställ E-Transit idag och det tar cirka 6 månader till leverans.”

Maxus:

”Beroende på modell så är det 1–2 månader just nu för oss. Har vi bil i Nordenlagret så är det leverans på cirka 4 veckor från beställning hos ÅF. Vi fyller just nu på lagret med en ansenlig mängd bilar så att vi hamnar på 4 veckor på hela sortimentet. Flera av våra ÅF har också bilar hemma för snabb leverans.”

Mercedes-Benz:

”Vi har de flesta för omgående leverans både när det gäller EQV, eVito och eSprinter.”

Nissan:

”Vi kommer att lansera en helt ny modell som heter Nissan Townstar Electric, som ersätter dagens E-NV200. Planerad produktionsstart är juni i år och de första kundleveranserna blir under senhösten 2022.”

Opel:

”Väntetiden för Vivaro-e är 9–10 månader.”

Peugeot:

”Väntetiden för E-Partner, E-Expert och E-Boxer är runt 6–7 månader.”

Renault:

”Vi har cirka 3–4 månaders leveranstid vid beställning för Kangoo E-TECH och Master E-TECH.”

Volkswagen:

”Våra nuvarande modeller av VW e-Transporter, e-Caddy och e-Crafter är alla på väg att fasas ut. Vi går givetvis och väntar på I.D. Buzz Cargo som blir beställningsbar från och med maj och med leverans till hösten. Hela årets tilldelning är mer eller mindre slutsåld redan på förhand.”

Flera av märkena kommer att ha sina modeller tillgängliga på eComExpo. Nordens första mässa för eldrivna transporter som går av stapeln på SvandinavianXPO i Arlandastad den 6-7 april.

Läs mer här: