Nyheter

Descartes håller kunder och företag uppdaterade om sanktionerna mot Ryssland

Under den senaste tiden har stora förändringar skett inom internationell handel och det är inte helt lätt att hålla koll på den snabba utvecklingen. Descartes, leverantör inom ruttoptimering, tullhantering och Transport Management, har till följd av detta sammanställt aktuell information för att undvika att kunder och andra företag handlar med företag under sanktion.

Till följd av sanktionerna mot Ryssland har det kanadensiska företaget Descartes med nordiskt kontor i Malmö, sammanställt relevant information i syfte att stötta internationellt verksamma företag i tider av förändring inom internationell handel. Descartes kommer löpande kunna förse kunder och företag med uppdaterad information om den senaste tidens utveckling samt effekten av sanktionerna på företagens affärsverksamhet.

Åtgärderna påverkar internationell handel och de handelskontakter som är under sanktion uppdateras. Det är därför viktigt för internationellt verksamma företag att vara uppdaterade med den senaste informationen för att undvika handel med företag under sanktion.

Artiklar och information

Descartes Sanctions Resource Center är till för att vägleda företag med artiklar och annan information som påverkar internationell handel. Det finns också möjlighet att prata med någon av Descartes experter – allt för att undvika att kunder och företag råkar göra affärer med ett företag eller en person på den så kallade ”svarta listan”.

– Det är inte helt lätt för företag att hålla koll på alla de förändringar och all den utveckling som har skett den senaste tiden. Vi är därför glada att vi genom vårt Sanctions Resource Center kan hålla kunder och andra företag uppdaterade gällande frågor inom internationell handel. Utvecklingen går snabbt och vi har den kapacitet och de resurser som krävs för att hjälpa till, och på så sätt vill vi förhindra att sanktionerna mot Ryssland äventyrar kundernas affärsverksamhet, säger Shahab Wahdatehagh, Vice President och Global Trade Intelligence EMEA på Descartes.

Läs mer om Descartes Sanctions Resource Center
här.